VIOLINA

MEDLEY

PRIJAVNICA

MEDLEY

INFORMACIJE

Uzrast:
min. 6 godina

Trajanje edukacijskog ciklusa:
16 tjedana (4 mjeseca)

Edukacijski ciklus violine – PAKET:

16 x 45 min. nastave violine

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 3 polaznika)

4 x 60 min. skupno muziciranje (min. 2 polaznika)

CIJENA PAKETA: 2.500,00 kuna

Cijene po predmetima:

16 x 45 min. nastave violine – obavezni predmet                                                            2.000,00 kuna

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 3 polaznika)  – izborni predmet         550,00 kuna

4 x 60 min. skupno muziciranje (min. 2 polaznika) – izborni predmet                       400,00 kuna    

Osim cjelovitog paketa, semestar se može upisati kombinirajući jedan ili više ponuđenih izbornih predmeta uz obavezno pohađanje nastave violine.         

NAPOMENA: Edukacijski centar Medley teatra tijekom godine organizira javnu produkciju polaznika koja nije obavezna, a sudjelovanje je moguće samo prema procjeni i u dogovoru sa predmetnim nastavnikom.

Voditelj:
Petra Golik, prof.

KRATAK ŽIVOTOPIS VODITELJA:

Petra Golik rođena je u Zagrebu 1986. godine. Nakon završene IV. jezične gimnazije i srednje glazbene škole Vatroslav Lisinski u Zagrebu, upisuje studij violine na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu. Studij završava 2009. godine i tako postaje diplomirana violinistica i profesorica violine. Nakon studija, nekoliko godina svira u orkestru HNK u Zagrebu i kratko u orkestru Kazališta Komedija. 2014. godine upisuje Broadway školu za muzički teatar u Zagrebu koju završava 2015. i tako uz privatne satove pjevanja te radionice glume i plesa, brusi vještine potrebne za muzički teatar. 2018. godine igra glavnu ulogu u mjuziklu Alphonsine KazalištaKomedija. Trenutno je stalno zaposlena kao profesorica violine u Glazbenoj školi Dugo Selo.

OPIS

"Da nisam fizičar, vjerojatno bih bio glazbenik. Često razmišljam u glazbi. Živim svoje snove na javi u glazbi. Svoj život vidim u terminima glazbe… I znam da najviše radosti u životu dobivam iz unutrašnjosti svoje violine."

Albert Einstein

Program violine prilagođen je pojedicu i to u skladu s njegovim željama, mogućnostima, afinitetima i ambicijama. Polaznik kroz nastavu savladava tehničke zahtjeve (ispravno držanje, tehnika lijeve i desne ruke, prstometi, promjene pozicija, potezi gudala), dobiva osjećaj za ispravnu intonaciju koristeći sluh, kao i osjećaj za ljepotu izvedbe (lijepi ton, dinamika, agogika) prolazeći kroz širok repertoar, od ljestvica i tehničkih vježbi pa sve do skladbi klasične glazbe,  ali i poznatih melodija iz popularne glazbe. Polaznik repertoar uči svirati iz nota, ali i po sluhu.

Solfeggio i glazbena teorija

Jedan se dio nastave odvija po principu klasične glazbene naobrazbe gdje se polaznici upoznaju s osnovama notne pismenosti i glazbene teorije ili je usavršavaju, ako imaju određena predznanja. Pomoću raznih vježbi i diktata radi se na sustavnom razvijanju glazbene memorije, „brušenju“ intonacije, osjećaja za ritam, upoznavanju s raznim oznakama koje čine notni zapis itd.

Drugi dio nastave sastoji se od analize notnih zapisa skladbi koje polaznici sviraju na nastavi gitare, a za cilj ima osvještavanje i razumijevanje toga što sviraju.

Skupno muziciranje

Svaki polaznik u programu ima i skupno muziciranje, odnosno rad s drugim polaznicima (gitare, pjevanja ili klavira), gdje će zajedno, kroz odabrane skladbe svladavati vještine i zakonitosti sviranja u skupini.

Na kraju svakog edukacijskog ciklusa, polaznik ima mogućnost na javnoj produkciji, izvesti odabranu i pripremljenu skladbu.

TOP