VIOLINA

MEDLEY

PRIJAVNICA

MEDLEY

INFORMACIJE

Uzrast:
min. 6 godina

Trajanje edukacijskog ciklusa:
16 tjedana (4 mjeseca)

Edukacijski ciklus violine – PAKET:

16 x 45 min. nastave violine

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 3 polaznika)

3 x 60 min. skupno muziciranje (min. 2 polaznika)

CIJENA PAKETA: 400 eura

Cijene po predmetima:

16 x 45 min. nastave violine – obavezni predmet - 320 eura

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 3 polaznika)  – izborni predmet - 100 eura

3 x 60 min. skupno muziciranje (min. 2 polaznika) – izborni predmet - 50 eura    

Osim cjelovitog paketa, semestar se može upisati kombinirajući jedan ili više ponuđenih izbornih predmeta uz obavezno pohađanje nastave violine.         

NAPOMENA: Edukacijski centar Medley teatra tijekom godine organizira javnu produkciju polaznika koja nije obavezna, a sudjelovanje je moguće samo prema procjeni i u dogovoru sa predmetnim nastavnikom.

Voditelji:
Petra Golik, prof. - violina
Trpimir Jerković, prof. - solfeggio i glazbena teorija

KRATKI ŽIVOTOPISI VODITELJA:

Petra Golik rođena je u Zagrebu 1986. godine. Nakon završene IV. jezične gimnazije i srednje glazbene škole Vatroslav Lisinski u Zagrebu, upisuje studij violine na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu. Studij završava 2009. godine i tako postaje diplomirana violinistica i profesorica violine. Nakon studija, nekoliko godina svira u orkestru HNK u Zagrebu i kratko u orkestru Kazališta Komedija. 2014. godine upisuje Broadway školu za muzički teatar u Zagrebu koju završava 2015. i tako uz privatne satove pjevanja te radionice glume i plesa, brusi vještine potrebne za muzički teatar. 2018. godine igra glavnu ulogu u mjuziklu Alphonsine KazalištaKomedija, a 2019. igra u mjuziklu Medley teatra "Mikrofoni - priča o pjevaču". Trenutno je stalno zaposlena kao profesorica violine u Glazbenoj školi Dugo Selo.

Trpimir Jerković profesor je glazbene kulture (diplomirao na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu). Radio je kao nastavnik na nekoliko škola, a od 2001. stalno je zaposlen u zagrebačkoj IV. gimnaziji kao profesor glazbene umjetnosti. Kao klavijaturist, surađivao je s brojnim imenima hrvatske estradne glazbene scene (Gibonni, Boris Novković, Jasna Zlokić, Massimo Savić i dr.) i sudjelovao na snimanjima glazbenih albuma raznih izvođača. U nakladi Dancing Bear-a izdao je tri nosača zvuka instrumentalne glazbe (Piano Dalmatino, 2008. Piano Slavonija, 2009. i Piano Dalmatino 2, 2014.), koje potpisuje kao klavirist i aranžer. Autor je Pjesmarice (Profil, 2007.), zbirke klavirskih obrada pjesama za potrebe glazbene nastave. Održavao je radionice namijenjene nastavnicima glazbene kulture, s temom Vještina sviranja i obrade pjesme po sluhu. Od 2004. godine stalni je član grupe Spice Grills. Suosnivač je i voditelj Medley teatra. Autor je glazbe u rock mjuziklu „Antigona-prockletstvo roda“, predstavi za djecu "Petrica Kerempuh", dramskoj predstavi "Who the F... is Biba", te u mjuziklu "Mikrofoni - priča o pjevaču".

OPIS

"Da nisam fizičar, vjerojatno bih bio glazbenik. Često razmišljam u glazbi. Živim svoje snove na javi u glazbi. Svoj život vidim u terminima glazbe… I znam da najviše radosti u životu dobivam iz unutrašnjosti svoje violine."

Albert Einstein

Program violine prilagođen je pojedicu i to u skladu s njegovim željama, mogućnostima, afinitetima i ambicijama. Polaznik kroz nastavu savladava tehničke zahtjeve (ispravno držanje, tehnika lijeve i desne ruke, prstometi, promjene pozicija, potezi gudala), dobiva osjećaj za ispravnu intonaciju koristeći sluh, kao i osjećaj za ljepotu izvedbe (lijepi ton, dinamika, agogika) prolazeći kroz širok repertoar, od ljestvica i tehničkih vježbi pa sve do skladbi klasične glazbe,  ali i poznatih melodija iz popularne glazbe. Polaznik repertoar uči svirati iz nota, ali i po sluhu.

Solfeggio i glazbena teorija

Jedan se dio nastave odvija po principu klasične glazbene naobrazbe gdje se polaznici upoznaju s osnovama notne pismenosti i glazbene teorije ili je usavršavaju, ako imaju određena predznanja. Pomoću raznih vježbi i diktata radi se na sustavnom razvijanju glazbene memorije, „brušenju“ intonacije, osjećaja za ritam, upoznavanju s raznim oznakama koje čine notni zapis itd.

Drugi dio nastave sastoji se od analize notnih zapisa skladbi koje polaznici sviraju na nastavi violine, a za cilj ima osvještavanje i razumijevanje toga što sviraju.

Skupno muziciranje

Skupno muziciranje podrazumijeva nastavu sa drugim polaznicima (gitare, pjevanja, klavira, bas gitare ili bubnjeva) gdje će zajedno, kroz odabrane skladbe svladavati vještine i zakonitosti sviranja u skupini. Neki od osnovnih zadataka ove nastave su - poštivanje svih sudionika u skupini, slušanje ostalih izvođača, stvaranje kompaktnog i lijepog zvuka, rad na preciznom ritmu, intonaciji i sl.

TOP