VIOLINA

MEDLEY

PRIJAVNICA

MEDLEY

INFORMACIJE

Uzrast:
min. 6 godina

Trajanje edukacijskog ciklusa:
16 tjedana (4 mjeseca)

Edukacijski ciklus violine – PAKET:

16 x 45 min. nastave violine

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 3 polaznika)

3 x 60 min. skupno muziciranje (min. 2 polaznika)

CIJENA PAKETA: 2.600,00 kuna

Cijene po predmetima:

16 x 45 min. nastave violine – obavezni predmet - 2.100,00 kuna

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 3 polaznika)  – izborni predmet - 650,00 kuna

3 x 60 min. skupno muziciranje (min. 2 polaznika) – izborni predmet - 400,00 kuna    

Osim cjelovitog paketa, semestar se može upisati kombinirajući jedan ili više ponuđenih izbornih predmeta uz obavezno pohađanje nastave violine.         

NAPOMENA: Edukacijski centar Medley teatra tijekom godine organizira javnu produkciju polaznika koja nije obavezna, a sudjelovanje je moguće samo prema procjeni i u dogovoru sa predmetnim nastavnikom.

Voditelji:
Petra Golik, prof. - violina
Dubravko Šef, prof. - solfeggio i glazbena teorija

KRATKI ŽIVOTOPISI VODITELJA:

Petra Golik rođena je u Zagrebu 1986. godine. Nakon završene IV. jezične gimnazije i srednje glazbene škole Vatroslav Lisinski u Zagrebu, upisuje studij violine na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu. Studij završava 2009. godine i tako postaje diplomirana violinistica i profesorica violine. Nakon studija, nekoliko godina svira u orkestru HNK u Zagrebu i kratko u orkestru Kazališta Komedija. 2014. godine upisuje Broadway školu za muzički teatar u Zagrebu koju završava 2015. i tako uz privatne satove pjevanja te radionice glume i plesa, brusi vještine potrebne za muzički teatar. 2018. godine igra glavnu ulogu u mjuziklu Alphonsine KazalištaKomedija, a 2019. igra u mjuziklu Medley teatra "Mikrofoni - priča o pjevaču". Trenutno je stalno zaposlena kao profesorica violine u Glazbenoj školi Dugo Selo.

Dubravko Šef, akademski glazbenik i profesor glazbe za glazbeno- teorijske predmete na srednjim glazbenim školama sa dugogodišnjim pedagoškim stažem i iskustvom. Predavao klasičnu gitaru i solfeggio u osnovnoj glazbenoj školi,  nadalje solfeggio, harmoniju, polifoniju, povijest glazbe, glazbene oblike, dirigiranje, folklornu glazbu te vodio komorni pjevački zbor učenika glazbene struke na srednjoj glazbenoj školi. Također je predavao glazbenu umjetnost u općoj, jezičnoj i matematičkoj gimnaziji te,na Učiteljskom fakultetu Glazbenu kulturu I i II, Teoriju glazbe i vježbe iz sviranja, II i III i Metodike glazbene kulture te vodio pjevački  zbor. Svirao u tamburaškom sastavu (narodnu glazbu), a bavio se i rock - glazbom te svirao u brojnim brodskim i zagrebačkim bandovima: Marsoni, Eggs, Gorak med, Mladi, Grupa 220, Novi akordi... Vodio je brojne vokalne i instrumentalne ansamble.

OPIS

"Da nisam fizičar, vjerojatno bih bio glazbenik. Često razmišljam u glazbi. Živim svoje snove na javi u glazbi. Svoj život vidim u terminima glazbe… I znam da najviše radosti u životu dobivam iz unutrašnjosti svoje violine."

Albert Einstein

Program violine prilagođen je pojedicu i to u skladu s njegovim željama, mogućnostima, afinitetima i ambicijama. Polaznik kroz nastavu savladava tehničke zahtjeve (ispravno držanje, tehnika lijeve i desne ruke, prstometi, promjene pozicija, potezi gudala), dobiva osjećaj za ispravnu intonaciju koristeći sluh, kao i osjećaj za ljepotu izvedbe (lijepi ton, dinamika, agogika) prolazeći kroz širok repertoar, od ljestvica i tehničkih vježbi pa sve do skladbi klasične glazbe,  ali i poznatih melodija iz popularne glazbe. Polaznik repertoar uči svirati iz nota, ali i po sluhu.

Solfeggio i glazbena teorija

Jedan se dio nastave odvija po principu klasične glazbene naobrazbe gdje se polaznici upoznaju s osnovama notne pismenosti i glazbene teorije ili je usavršavaju, ako imaju određena predznanja. Pomoću raznih vježbi i diktata radi se na sustavnom razvijanju glazbene memorije, „brušenju“ intonacije, osjećaja za ritam, upoznavanju s raznim oznakama koje čine notni zapis itd.

Drugi dio nastave sastoji se od analize notnih zapisa skladbi koje polaznici sviraju na nastavi gitare, a za cilj ima osvještavanje i razumijevanje toga što sviraju.

Skupno muziciranje

Skupno muziciranje podrazumijeva nastavu sa drugim polaznicima (gitare, pjevanja, klavira, bas gitare ili bubnjeva) gdje će zajedno, kroz odabrane skladbe svladavati vještine i zakonitosti sviranja u skupini. Neki od osnovnih zadataka ove nastave su - poštivanje svih sudionika u skupini, slušanje ostalih izvođača, stvaranje kompaktnog i lijepog zvuka, rad na preciznom ritmu, intonaciji i sl.

TOP