GITARA

MEDLEY

PRIJAVNICA

MEDLEY

INFORMACIJE

Uzrast:
min. 8 godina

Trajanje edukacijskog ciklusa:
16 tjedana (4 mjeseca)

Edukacijski ciklus gitare – PAKET individualna nastava:

16 x 45 min. nastave gitare (individualno)

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 2 polaznika)

3 x 60 min. skupno muziciranje (min. 2 polaznika)

CIJENA PAKETA: 400 eura

Edukacijski ciklus gitare – PAKET skupna nastava:

16 x 60 min. nastave gitare (skupno – 2 do 6 polaznika)

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 2 polaznika)

3 x 60 min. skupno muziciranje (min. 2 polaznika)

CIJENA PAKETA: 300 eura

Cijene po predmetima:

16 x 45 min. nastave gitare INDIVIDUALNO - obavezni predmet - 320 eura

16 x 60 min. nastave gitare SKUPNO (min. 2 polaznika) - obavezni predmet - 240 eura

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 2 polaznika)  - izborni predmet - 100 eura

3 x 60 min. skupno muziciranje (min. 2 polaznika) - izborni predmet - 50 eura

Osim cjelovitog paketa, semestar se može upisati kombinirajući jedan ili više ponuđenih izbornih predmeta uz obavezno pohađanje nastave gitare.         

NAPOMENA: Edukacijski centar Medley teatra tijekom godine organizira javnu produkciju polaznika koja nije obavezna, a sudjelovanje je moguće samo prema procjeni i u dogovoru sa predmetnim nastavnikom.

Voditelji:
Zlatko Čošić, prof. - gitara

KRATKI ŽIVOTOPISI VODITELJA:

Zlatko Čošić, magistar glazbene pedagogije, diplomirao na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Kao nastavnik glazbene kulture radio je u Osnovnoj školi "Milan Amruš" u  Slavonskom  Brodu, a 11 godina kao nastavnik gitare u  Glazbenoj školi Požega. Prve glazbene korake ostvaruje u brodskom rock bendu “In the Fall“ u kojem, osim kao gitarist sudjeluje kao autor i aranžer. Nakon toga svira u bendovima: Utimatum, Music box, Adari, Sing sing i ostalim brodskim bendovima različitih muzičkih stilova. Tijekom godina surađivao je sa raznim tamburaškim sastavima, orkestrima i ostalim estradnim umjetnicima kao studijski glazbenik ili izvođač. Jedna od dražih suradnji je sa Jacques Houdekom na pjesmi “Slap Ljubavi“, za djecu sa malignim bolestima. Od 2014. godine, kao jedan od začetnika, postaje stalnim članom benda Dominik&Co, i to kao gitarist, pjevač, aranžer, i producent. Vlasnik je profesionalnog tonskog studija "Golden Corner studio", a od ove godine s ponosom drži i diplomu MPA akademije “Audio Engineer/Master program”.

OPIS

"One day you pick up the guitar and you feel like a great master, and the next day you feel like a fool. It’s because we’re different every day, but the guitar is always the same…beautiful."

Tommy Emmanuel

Edukacijski ciklusi gitare namijenjeni su i početnicima i onima koji žele unaprijediti svoje sviračko umijeće.

Nastava se programski prilagođava svakom polazniku i njegovim glazbenim ukusima, vodeći pri tome računa o svim segmentima sviranja – štimanje gitare, akordi, pozicije, čitanje nota i tabulatura, natezanje žica (string bending), palm mutting-riffing-power chords, skidanje pjesama i „solaža“ po sluhu. U programu su također i tehnike trzanja, hammer ons and pull offs-sweep, legato, sviranje sa lide-om i e bow-om, arpeggio, tapping. Nezaobilazni segment sviranja gitare je i improvizacija, a za nju je neophodno poznavanje raznih ljestvica – pentatonika, blues ljestvica, durska, molska, dorska, lidijska, mixolidijska.

Solfeggio i glazbena teorija

S obzirom da se tijekom sviranja polaznici susreću s mnoštvom pojmova i situacija iz područja solfeggija i teorije glazbe, a nemoguće ih je sve razjasniti tijekom sata gitare, svakako je preporuka pohađanje ovog predmeta.

Jedan se dio nastave odvija po principu klasične glazbene naobrazbe gdje se polaznici upoznaju s osnovama notne pismenosti i glazbene teorije ili je usavršavaju, ako imaju određena predznanja. Pomoću raznih vježbi i diktata radi se na sustavnom razvijanju glazbene memorije, „brušenju“ intonacije, osjećaja za ritam, upoznavanju s raznim oznakama koje čine notni zapis itd.

Drugi dio nastave sastoji se od analize notnih zapisa skladbi koje polaznici sviraju na nastavi gitare, a za cilj ima osvještavanje i razumijevanje toga što sviraju.

Skupno muziciranje

Skupno muziciranje podrazumijeva nastavu sa drugim polaznicima (gitare, pjevanja, klavira, violine, bas gitare ili bubnjeva) gdje će zajedno, kroz odabrane skladbe svladavati vještine i zakonitosti sviranja u skupini. Neki od osnovnih zadataka ove nastave su - poštivanje svih sudionika u skupini, slušanje ostalih izvođača, stvaranje kompaktnog i lijepog zvuka, rad na preciznom ritmu, intonaciji i sl.

TOP