ANA K. - mjuzikl u nastajanju

Što je zajedničko Tolstoju i hrvatskim estradnim zvijezdama? Je li žutilo krojilo sudbinu društva i prije dvjesto godina kako to čini i danas? Je li se hrvatsko društvo odreklo kulture?

Ana K. – novi žestoki i provokativni glazbeno-scenski rock spektakl bez dlake na jeziku neće štedjeti hrvatsku stvarnost te će kroz klasično književno djelo, nesvakidašnju adaptaciju Ane Karenjine, zagrabiti ispod površine aktualnih društvenih zbivanja, koja su danas odmaknuta od svih kulturnih događanja i kriterija.

U nezavisnoj produkciji Medley Teatra, ovaj žestoki mjuzikl autorski je projekt autora Trpimira Jerkovića (glazba) i Igora Weidlicha (libreto).

Ana K. mjuzikl je nove generacije. Koristeći već postojeće resurse Medley Teatra, koji je dokazao da može iznijeti zahtjevan glazbeno-scenski projekt uz velik edukativni učinak, uključujući pritom mladu generaciju u stvaranje, i to nove nade i profesionalce, ovoga puta odlazi se korak dalje te se kreira visoko kvalitetan kulturni proizvod koji će zasigurno ostaviti trag na hrvatskoj sceni.

Pristup je ovoga puta takav da spaja klasični lektirni naslov i sustav rada i produkcije kakvu možemo vidjeti u srodnim kazalištima u svjetskim središtima mjuzikla. Spajajući show business pristup s konceptualnim pristupom, stvara se mjuzikl za široku publiku, koji će donijeti novu priču ispričanu suvremenim glazbenim i scenskim jezikom, nalik na vodeće svjetske mjuzikl hitove Spring Awakening ili RENT.

Priča se temelji na velikom klasiku Lava Nikolajeviča Tolstoja Ana Karenjina, no libreto ne donosi samo prepričano i prilagođeno djelo, već preispituje upravo pitanja koja mnogi danas izbjegavaju misleći da Ana Karenjina nije štivo za njih. Zašto se ubila, je li se ubila, i treba li u ovim vremenima umrijeti netko drugi, treba li itko umrijeti, kako danas možemo shvatiti društvene odnose koje problematizira taj klasik i može li se povući paralela između dva vremena i dvaju svjetova, Tolstojeve Rusije i današnje Hrvatske, ali i bilo koje suvremene društvene priče – samo su neka pitanja na koja će libreto Ane K. ponuditi odgovor.

Ana K. - mjuzikl u izradi

TOP