PJEVANJE

MEDLEY

PRIJAVNICA

MEDLEY

INFORMACIJE

Uzrast:
od 15 do 35 godina

Trajanje edukacijskog ciklusa:
16 tjedana (4 mjeseca)

Edukacijski ciklus pjevanja - PAKET:

16 x 45 minuta pjevanja individualno

  3 x 45 minuta korepeticije ili 3 x 60 minuta skupno muziciranje

10 x 60 minuta solfeggio i glazbena teorija (min. 3 polaznika)

  2 x 45 minuta snimanja u studiju

CIJENA PAKETA: 460 eura

Cijene po predmetima: 

16 x 45 min. pjevanja individualno - obavezni predmet - 320 eura

3 x 45 min. korepeticije  - izborni predmet - 50 eura

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 3 polaznika) - izborni predmet - 100 eura

2 x 45 min. snimanja u studiju - izborni predmet - 40 eura

Osim cjelovitog paketa, semestar možete upisati kombinirajući jedan ili više ponuđenih izbornih predmeta uz obavezno pohađanje nastave pjevanja.                                       

NAPOMENA: Edukacijski centar Medley teatra tijekom godine organizira javnu produkciju polaznika koja nije obavezna. Sudjelovanje polaznika pjevanja na produkciji je moguće samo uz upisanu nastavu korepeticije, a prema procjeni i u dogovoru sa voditeljem pjevanja.

Voditelji:
Marijana Matešić Jerković, prof. - pjevanje
Tea Zec, prof. - pjevanje
Hana Hanas, prof. - pjevanje
Trpimir Jerković, prof. - korepeticija, tonsko snimanje, solfeggio i glazbena teorija
Dominik Došen, prof. - korepeticija, tonsko snimanje

KRATKI ŽIVOTOPISI VODITELJA:

Marijana Matešić-Jerković akademska je glazbenica i profesorica pjevanja (diplomirala na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu). Višestruka je dobitnica solističkih i zborskih nagrada i priznanja. Održala je brojne nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu kao solistica i članica nekoliko ansambala (zbor HNK-a, zbor HRT-a, Komornog zbora Ivan Filipović itd.), te pohađala različite glazbeno-scenske seminare. Kroz 20 godina intenzivnog pedagoškog rada u različitim odgojno-obrazovnim i glazbenim ustanovama odgojila je niz učenika koji danas djeluje kao solisti i članovi raznih izvodilačkih sastava. Također je radila i kao studijska glazbenica te sudjelovala na snimanjima glazbenih albuma više izvođača. Suosnivačica je, umjetnička voditeljica i vokalna pedagoginja Medley Teatra. Potpisuje režiju rock mjuzikla Antigona prokletstvo roda u istom teatru.

Tea Zec svoja prva pjevačka iskustva stječe još kao devetogodišnja djevojčica nastupom na dječjoj „Dori“, a pjevanjem se ozbiljnije počinje baviti s petnaest godina, kada upisuje smjer solo pjevanje u glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja i studija solo pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu dobiva brojne državne i međunarodne nagrade u podučju klasične glazbe, kao i Rektorovu nagradu za sudjelovanje u studentskom projektu „Lukava mala lisica“ Leoša Janačeka 2017. godine u zagrebačkom HNK, te projektu “Suor Angelica et autressoeurs” 2021. godine. Tijekom studija usavršava se na brojnim pjevačkim seminarima te stječe iskustvo rada kao vokalni pedagog u srednjoj glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Solo pjevanje diplomirala je 2021. godine u klasi profesorice Renate Pokupić. Osim u klasičnom, bavi se i pjevanjem u pop i rock stilu te nastupa s poznatim hrvatskim bendovima i imenima kao solist i prateći vokal te u gospel sastavu „The Messengers“. Kao članica Medley teatra igrala je ulogu Antigone u rock mjuziklu „Antigona – Prockletstvo roda“.

Hana Hanas rođena je u Splitu 1993. godine. Nakon završene glazbene škole Josipa Hatzea i jezične gimnazije, upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu, odsjek za solo pjevanje gdje 2018. stječe naziv magistre muzike. Tijekom studija sudjeluje na brojnim natjecanjima i projektima, a prvi profesionalni angažman ostvaruje u HNK u Splitu, ulogom Floramye u Tijardovićevoj opereti „Mala Floramye“. Pedagoškim radom počela se baviti u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu, a trenutno je zaposlena kao učiteljica glazbene kulture. Stalni je član Komornog zbora Ivan Filipović u Zagrebu, a kao vanjski član sudjeluje pri opernom zboru kazališta u Splitu.

Trpimir Jerković profesor je glazbene kulture (diplomirao na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu). Radio je kao nastavnik na nekoliko škola, a od 2001. stalno je zaposlen u zagrebačkoj IV. gimnaziji kao profesor glazbene umjetnosti. Kao klavijaturist, surađivao je s brojnim imenima hrvatske estradne glazbene scene (Gibonni, Boris Novković, Jasna Zlokić, Massimo Savić i dr.) i sudjelovao na snimanjima glazbenih albuma raznih izvođača. U nakladi Dancing Bear-a izdao je tri nosača zvuka instrumentalne glazbe (Piano Dalmatino, 2008. Piano Slavonija, 2009. i Piano Dalmatino 2, 2014.), koje potpisuje kao klavirist i aranžer. Autor je Pjesmarice (Profil, 2007.), zbirke klavirskih obrada pjesama za potrebe glazbene nastave. Održavao je radionice namijenjene nastavnicima glazbene kulture, s temom Vještina sviranja i obrade pjesme po sluhu. Od 2004. godine stalni je član grupe Spice Grills. Suosnivač je i voditelj Medley teatra. Autor je glazbe u rock mjuziklu „Antigona-prockletstvo roda“, predstavi za djecu "Petrica Kerempuh", dramskoj predstavi "Who the F... is Biba", te u mjuziklu "Mikrofoni - priča o pjevaču".

Dominik Došen, profesor glazbene kulture, diplomirao je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Predavao je solfeggio u privatnim glazbenim školama gdje djeluje i kao korepetitor. Upisao je studij solo pjevanja na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Puli, u klasi Lidije Horvat Dunjko, prof. art. Sudjelovao je u brojnim glazbenim projektima, operama, operetama, kazališnim predstavama, na natjecanjima te je pohađao mnoge seminare iz solo pjevanja i dirigiranja na kojima je stekao nova znanja i vještine. Radi kao profesor glazbene umjetnosti u VII. gimnaziji i Gornjogradskoj gimnaziji u Zagrebu. Aktualno je dirigent Hrvatskog pjevačkog zbora „Ivan pl. Zajc“, umjetnički voditelj/dirigent mješovitog zbora „Iosephus“, „zbora SEDME“ i „klape SEDME“. Klavijaturist je i pjevač u grupi „DomiNika“ koja se može pohvaliti brojnim nastupima diljem Hrvatske.

 

 OPIS

„Nikakve metode, nikakve sheme, ali sustav. Sustavni rad na temelju individualnih datosti svakog pojedinog pjevača, a prema općim zakonitostima razvoja glasa.“

Franciska Martiensen-Lohmann, njemačka pedagoginja

Pjevanje je najelementarniji, najspontaniji i najprirodniji način glazbenog ponašanja čovjeka, a niti jedan drugi instrument ne može izraziti ljudske osjećaje kao glas.

S obzirom da je svačiji glas jedinstven, kao otisak prsta, mi u Medley teatru pristupamo pjevačkoj edukaciji u prvom redu kroz individualni pristup, i to na razini obrazovnih razdoblja od 16 tjedana. Nastava pjevanja prilagođava se svakom pojedincu, već prema njegovim sposobnostima, predznanju i afinitetima.

Edukacija se sastoji od sustavnog rada na raznim vokalno-tehničkim i glazbenim područjima: anatomija i fiziologija dišnog sustava i vokalnog aparata, disanje, vokalna impostacija, intonacija, kontrola tona, artikulacija, dikcija, dinamika i fraziranje, razvijanje smisla za ljepotu tona i logičnost glazbene fraze, estetika pjevanja, proširenje raspona glasa u niži i viši registar, upoznavanje s vokalnim žanrovima i njihovim izvođenjem, svijest i fonacija, otklanjanje loših navika u pjevanju (ukočenje i grčenje vokalnog aparata), „razbijanje“ treme itd.

Korepeticija

U nastavi korepeticije, svaki polaznik uvježbava odabrani program uz klavirsku pratnju, čime dodatno razvija senzibilitet sluha, kao i osjećaj za ritam, tempo i glazbenu frazu. Na kraju svakog edukacijskog ciklusa, polaznik ima mogućnost na javnoj produkciji, uz pratnju korepetitora, izvesti odabranu i pripremljenu skladbu.

Snimanje u studiju

Kroz dva termina, svaki će se polaznik upoznati i s osnovama rada u tonskom studiju, u sklopu čega će snimiti svoju izvedbu odabrane skladbe.

Solfeggio i glazbena teorija

Iako živimo u vremenu u kojem klasična glazbena naobrazba nije presudna da bi se čovjek bavio glazbom, čak i profesionalno, određena su znanja i vještine s područja solfeggia i teorije glazbe nužna. Čak i nesvjesno, svi se ljudi susretnu sa solfeggiom u životu i to kroz činjenicu da pamte melodije brojnih pjesme. Ipak, većina ljudi, dok pjeva pjesmu, ne zna što se sve u njoj događa na području ritma, tempa, mjere, tonaliteta.

Nastava solfeggia i teorije glazbe podijeljena je u dva dijela.

Jedan se dio nastave odvija po principu klasične glazbene naobrazbe gdje se polaznici upoznaju s osnovama notne pismenosti i glazbene teorije. Pomoću raznih vježbi i diktata radi se na sustavnom razvijanju glazbene memorije, „brušenju“ intonacije, osjećaja za ritam, upoznavanju s raznim oznakama koje čine notni zapis itd.

Drugi dio nastave sastoji se od analize notnih zapisa pjesama koje polaznici vježbaju na nastavi pjevanja, a za cilj ima osvještavanje toga što pjevaju.

TOP