THE ACTING STUDIO

MEDLEY

PRIJAVNICA

MEDLEY

INFORMACIJE

Drama za život | Umjetnost prisutnosti | Vlastito JA | Samopouzdanje | Kreativnost | Emocije | Svijest | Gluma | Pokret i govor | Imaginacija

Uzrast:
16+ godina

Trajanje edukacijskog ciklusa:
16 tjedana (četiri mjeseca)

Tijekom jedne kalendarske godine održavaju se dva edukacijska ciklusa (semestra). Prvi semestar polaznici upisuju u listopadu 2021. (do veljače 2022.), a drugi u veljači (do lipnja 2022.).

Edukacijski ciklus uključuje:
16 x 120 minuta grupnih radionica

Napomena:
Radionice se po rasporedu odvijaju jednom tjedno (120 minuta), dok se kod rada na produkciji satnica povećava u zavisnosti o potrebama grupe. Svi polaznici koji žele dodatno raditi na sebi, mogu dolaziti i na termine drugih grupa i ti dolasci se dodatno NE naplaćuju.

Cijena jednog semestra:
1200.00 kuna

Članarinu je moguće platiti odjednom ili u četiri jednake (300.00 kn) mjesečne rate koje su plative do 15. dana svakog tekućeg mjeseca.

Upisi u The Acting Studio vrše se isključivo na razini jednog semestra (16 tjedana). Radi ograničenog broja polaznika (8-14 po grupi), svaki polaznik na početku semestra potpisuje Ugovor o edukaciji koji se odnosi na jedno semestralno razdoblje. Radi očuvanja privatnosti pojedinaca i grupe, nisu mogući probni dolasci na radionice.

Umjetnički voditelj:
MARIN BUKVIĆ,
glumac i sveučilišni specijalist dramske pedagogije

KRATAK ŽIVOTOPIS VODITELJA:

MARIN BUKVIĆ je profesionalni glumac te sveučilišni specijalist dramske pedagogije. Redoviti je član Hrvatskog društva dramskih umjetnika u svojstvu dramskog umjetnika - glumca. Pripadnik je prve generacije sveučilišnih dramskih pedagoga u hrvatskoj povijesti specijaliziravši na području glumačkog pedagoškog rada. Dramska znanja, vještine i kompetencije stekao je sveučilišnom izobrazbom i edukacijom na radionicama diljem Hrvatske, Europe i Amerike. Aktivan je u kazalištu igrajući u predstavama za djecu, mlade i odrasle. Stalan je član glazbeno scenskog ansambla Medley Teatra gdje 2017. godine u sklopu Edukacijskog centra pokreće The Acting Studio specijaliziran za umjetnički te osobni i socijalni razvoj pojedinca. Voditelj je socijalno angažiranih kazališnih projekata među kojima se ističu oni koje Grad Zagreb niz godina ocjenjuje visokom ocjenom za izvrsnost. Voditelj je i organizator brojnih dramskih i mjuzikl radionica u suradnji s plesnim klubovima JazzElle, Fusion, Gimnazijom Sesvete, Ministarstvom magije i drugima.

 OPIS

Što je The Acting Studio?

The Acting Studio (TAS) jedinstveni je glumački studio orijentiran na umjetnički te osobni i socijalni razvoj pojedinca. Svoje utemeljenje studio ima u interdisciplinarnoj dramskoj pedagogiji koristeći metode najrelevantnijih svjetskih teoretičara i praktičara teatra: Mihaila Čehova, Konstantina Sergejeviča Stanislavskog, Leea Strasberga, Sanforda Meisnera, Stelle Adler, Viole Spolin, Petera Brooka i drugih. Kazališne tehnike spomenutih ne prakticiraju samo glumci u svom profesionalnom glumačkom radu već i individualci iz različitih životnih oblasti u svrhu osobnog i socijalnog razvoja. Dokaz važnosti korištenja metoda, posebice onih iz spektra glume psihološkog realizma, vidljiv je u radu velikih svjetskih glumačkih imena: Anthony Hopkins, Elizabeth Taylor, Heath Leadger, Johnny Depp, Meryl Streep, Marilyn Monroe i mnogi drugi.

The Acting Studio – TKO?

Radionice u TAS-u namijenjene su svakom pojedincu (bilo kojeg profesionalnog usmjerenja) koji želi raditi na svom umjetničkog ili osobnom i socijalnom razvoju. U svom dosadašnjem radu, studio je među polaznicima imao amaterske i profesionalne glumce, studente različitih prirodnih, društvenih i humanističkih fakulteta, profesore, liječnike, prevoditelje, ugostitelje, dizajnere, psihologe i druge. Specifična predznanja i kompetencije nisu preduvjet za upis u studio. Najvažniji kriterij je volja i želja za okrivanjem novih dimenzija svoje ličnosti.

The Acting Studio – UMJETNOST OTKRIVANJA

Svojim polaznicima (kroz pregršt glumačkih metoda, tehnika, vježbi i igara) studio nudi mogućnost da izraze svoju kreativnu individualnost i osobnost. Kroz sustavne istraživačke sate, polaznici će raditi na oslobađanju spontanosti i kreativnosti, razvoju socijalnih vještina, samopouzdanju, razvoju scenske inteligencije, imaginacije, korištenju emocija, kao i sposobnosti pravilnog korištenja tijela i glasa te znanje kako sve spomenuto primijeniti u radu na likovima i karakterima. Kroz rad studija, polaznici će biti osposobljeni za odlazak na audicije i samostalni rad na projektima. Osim praktičnog znanja, izučavat će se teorijska znanja o kazalištu i filmu. Makro područja na kojima se temelji program TAS-a odnose se na dvije glavne domene:

(1) Domena osobnog i socijalnog razvoja: koja podrazumijeva cjeloviti razvoj ličnosti sudionika dramskog procesa

(2) Domena umjetničkog razvoja: podrazumijeva razvoj umijeća i kompetencija  (rad na glasu, tijelu, emocijama itd.) za profesionalno bavljenje glumom.

U sklopu nastave, održavaju se i gostujuće radionice drugih pedagoga (o njihovom održavanju odlučuje voditelj studija). Neke od do sada realiziranih radionicu su: gluma (Dražen Šivak, glumac), psihologija u glumi (Hana Matejašić, psihologinja), mjuzikl (Tihana Strmečki, redateljica, plesačica i plesna pedagoginja), yoga (Igor Marley Bašić), zdrav život (Denis Jason Rajčić, fitness trener) i druge.

Dodatne mogućnosti uvjetovane radom grupe: (1) rad na predstavi, (2) vikend tematski intenzivi, (3) odlazak na kazališne predstave i filmove te analiza pogledanog.

The Acting Studio - FILOZOFIJA

Kazalište ima jedinstvenu moć. Ono nudi mogućnost tjelesno-duhovnog razvoja i otkrivanja razina ličnosti koje su nam možda nepoznate. Svatko od nas posjeduje karizmu koja nema mogućnost replikacije i koju je potrebno osvijestiti. Dosezi našeg unutarnjeg i vanjskog bića su nepregledni i mogu se manifestirati kontinuiranim istraživanjem, samootkrivanjem i radom na sebi.

The Acting Studio – AKADEMSKI USPJEH

Neki od dosadašnjih polaznika koji su svoj profesionalni život usmjerili bavljenju glumom, danas su uspješni studenti glumačkih akademija kako u Hrvatskoj tako i po Europi. U tom kontekstu, studio tijekom godine zainteresirane polaznike usmjerava na znanja koja su relevantna za upis na dramske akademije.

The Acting Studio -  PROSTOR

Radni prostor za održavanje proba suvremeno je opremljen po uzoru na poznata svjetska glumačka studija. Polaznicima će na raspolaganju biti edukacijski plakati o sadržaju koje uče na nastavi, biblioteka s relevantnom dramskom/glumačkom/ kazališnom literaturom te bogat fundus kostima i rekvizite koji će se koristiti u procesu rada.

The Acting Studio -  TERMINI

Radionice se po programu odvijaju jednom tjedno (120 + minuta), dok se kod rada na produkciji ta satnica povećava u zavisnosti o potrebama i dogovoru s grupom. Konačan raspored za zimski semestar dogovorit će se na prvom susretu grupa početkom listopada 2021. Radionice se (bez obzira na dan u tjednu) održavaju u dva termina: 18:00-20:00 sati i/ili 20:00-22:00 sata.

AUDICIJA

Audicija za upis u studijske grupe održava se u formi prijamnog razgovora s voditeljem studija te ne zahtijeva dodatne pripreme. Za upis nije potrebno određeno predznanje i/ili specifična znanja i kompetencije. Ako polaznik zadovolji prijemni razgovor, stječe pravo upisa koji će se izvršiti nakon prijemnog razgovora ili prvi dan nastave pola sata prije početka.

KAKO postati dijelom 'The Acting Studija'?

  1. Ispuniti obrazac za prijavu na početku ovoga teksta
  2. Slijediti upute koje ćete dobiti nakon što prijava prođe inicijalnu proceduru
  3. Dogovoriti termin prijemnog razgovora
  4. Upisati se (potrebno ponijeti identifikacijski dokument)
  5. Početak nastave

Zapratite nas na društvenim mrežama i pogledajte neke od prošlosezonskih aktivnosti.

Za sve ostale informacije, nejasnoće ili upite pišite na:

E- pošta: the.acting.studio@medley-teatar.com
Facebook (klik u nastavku): The Acting Studio – Croatia
Instagram (klik u nastavku): @the.acting.studio.croatia
Whatsapp: 098 955 65 26

It's not about acting -

it's about being!

TOP