THE ACTING STUDIO

MEDLEY

PRIJAVNICA

MEDLEY

INFORMACIJE

Drama za život | Umjetnost prisutnosti | Vlastito JA | Samopouzdanje | Kreativnost | Emocije | Svijest | Gluma | Pokret i govor | Imaginacija

Uzrast:

16 + godina

Trajanje edukacijskog ciklusa:

16 tjedana (4 mjeseca)

Edukacijski ciklus uključuje:

16 x 130 minuta grupne nastave

Napomena:

Nastava se po programu odvija jednom tjedno (130 + minuta), dok se kod rada na produkciji ta satnica povećava u zavisnosti o potrebama i dogovoru s grupom.

Cijena:

1200.00 kuna (TOTAL: četiri mjeseca edukacije)

Napomena: školarinu je moguće platiti u četiri jednake (300.00 kn) mjesečne rate koje su plative do 15. dana svakog tekućeg mjeseca.

Upisi u 'The Acting Studio' vrše se isključivo na razini jednog semestra (16 tjedana). Radi ograničenog broja polaznika (8-12 po grupi), svaki polaznik na početku semestra potpisuje 'Ugovor o edukaciji' koji se odnosi na jedno semestralno razdoblje.

Umjetnički voditelj:

Marin Bukvić, glumac, dramski i glumački pedagog

KRATAK ŽIVOTOPIS VODITELJA:

MARIN BUKVIĆ je kazališni i filmski glumac te dramski i glumački pedagog. Dramsko-glumačka znanja stekao je sveučilišnom izobrazbom i edukacijom na radionicama diljem Europe i Amerike. Odigrao je preko dvadeset uloga u kazališnim predstavama te kratkometražnim i dugometražnim filmovima. Stalan je član glazbeno scenskog ansambla Medley Teatra gdje 2017. godine osniva i pokreće prvi hrvatski 'The Acting Studio' specijaliziran za umjetnički i osobni razvoj. Voditelj je socijalno angažiranih kazališnih projekata među kojima se nalaze oni koje Grad Zagreb ocjenjuje visokom ocjenom za izvrsnost.

OPIS

Što je 'The Acting Studio'?

'The Acting Studio' (TAS) jedinstveni je dramsko-glumački, umjetničko-pedagoški studio orijentiran na osobni i umjetnički rast i razvoj. Svoje utemeljenje studio ima u interdisciplinarnoj pedagogiji koristeći metode najrelevantnijih svjetskih teoretičara i praktičara teatra: Mihaila Čehova, Konstantina Sergejeviča Stanislavskog, Leea Strasberga, Sanforda Meisnera, Stelle Adler, Viole Spolin, Petera Brooka, Cicely Berry i drugih. Kazališne tehnike spomenutih ne prakticiraju samo glumci u svom profesionalnom radu već i individualci iz različitih životnih oblasti u svrhu samorazvoja. Dokaz važnosti korištenja metoda, posebice onih iz spektra glume psihološkog realizma, vidljiv je u radu velikih svjetskih glumačkih imena: Anthony Hopkins, Elizabeth Taylor, Heath Ledger, Johnny Depp, Meryl Streep, Marilyn Monroe i mnogi drugi.

The Acting Studio - MISIJA

Nastava u TAS-u namijenjena je svakom pojedincu (bilo kojeg profesionalnog usmjerenja) koji želi raditi na sebi. Svojim polaznicima (kroz pregršt dramsko-glumačkih vježbi, igara i tehnika) studio nudi mogućnost da izraze svoju kreativnu individualnost i osobnost. Kroz sustavne istraživačke sate, polaznici će biti usmjereni na razvoj komunikacijskih sposobnosti i vještina, samopouzdanja, kreativnosti, prisutnosti u trenutku, otklanjanje straha od javnog nastupa, razvoj scenske inteligencije, imaginacije, korištenje emocija, kao i sposobnosti pravilnog korištenja tijela i glasa te znanje kako sve spomenuto primijeniti u radu na liku. Kroz rad studija, polaznici će biti osposobljeni za odlazak na audicije i samostalni rad na projektima. Osim praktičnog znanja, izučavat će se znanja o kazalištu i filmu.

The Acting Studio - FILOZOFIJA

Kazalište ima jedinstvenu moć. Ono nudi mogućnost tjelesno-duhovnog razvoja i podizanja na više razine svijesti. Specifično je jer zahtijeva prisutnost emocije i bivanje u trenutku sa svim ljudskim osjetilima. Svatko od nas posjeduje unutarnju snagu i karizmu koja nema mogućnost replikacije i koju treba osvijestiti. Dosezi našeg unutarnjeg i vanjskog bića su nepregledni i mogu se manifestirati kontinuiranim istraživanjem. Samootkrivanjem. Radom na sebi.

The Acting Studio -  PROGRAM

Makro područja na kojima se temelji program TAS-a odnose se na:

  • rad na dramskim metodama (oslobađanje kreativne individualnosti, samopouzdanje i slobodno izražavanje kroz tijelo i glas)
  • rad na glumačkim metodama (rad na emocijama, interpretacija teksta, rad na liku)
  • rad na scenskom pokretu, scenskom govoru i glumi.

U sklopu nastave, održavaju se i gostujuće radionice drugih pedagoga (o njihovom održavanju odlučuje voditelj studija). Do sada su realizirane radionice glume (Dražen Šivak, glumac), psihologije u glumi (Hana Matejašić, psihologinja), mjuzikla (Tihana Strmečki, plesačica i plesna pedagoginja), yoge (Igor Marley Bašić) i dr.

Dodatne mogućnosti uvjetovane radom grupe: (1) rad na predstavi, (2) sudjelovanje na kazališnim festivalima s vlastitim projektom, (3) vikend tematski intenzivi, (3) odlazak na kazališne predstave i filmove te analiza pogledanog.

The Acting Studio -  PROSTOR

Radni prostor za održavanje proba suvremeno je opremljen po uzoru na poznata svjetska glumačka studija. Polaznicima će na raspolaganju biti edukacijski plakati o sadržaju koje uče na nastavi, biblioteka s relevantnom dramskom, glumačkom i kazališnom literaturom te bogat fundus kostima i rekvizite koji će se koristiti u procesu rada.

The Acting Studio -  TERMINI

Nastava se po programu odvija jednom tjedno (130 + minuta), dok se kod rada na produkciji ta satnica povećava u zavisnosti o potrebama i dogovoru s grupom. Mogući termini za održavanje nastave od kojih će voditelj studija u konzultacijama s polaznicima kod prvog zajedničkog susreta definirati konačan termin za rad su:

Ponedjeljak | 20:00 – 22:00

Srijeda | 18:00 – 20:00 ili 20:00 – 22:00

Petak | 20:00 – 22:00

AUDICIJA

Audicija za upis u studijske grupe održava se u formi prijamnog razgovora s voditeljem studija te ne zahtijeva dodatne pripreme. Za upis nije potrebno određeno predznanje i/ili specifične kompetencije. Ako polaznik zadovolji prijemni razgovor, stječe pravo upisa koji će se izvršiti nakon prijemnog razgovora ili prvi dan nastave pola sata prije početka. Radi očuvanja integriteta pojedinaca i grupe, nisu mogući probni dolasci.

KAKO postati dijelom 'The Acting Studija'?

  1. Ispuniti obrazac za prijavu na početku ovoga teksta
  2. Slijediti upute koje ćete dobiti nakon što prijava prođe inicijalnu proceduru
  3. Dogovoriti termin prijemnog razgovora
  4. Upisati se (potrebno ponijeti identifikacijski dokument)
  5. Početak nastave

Zapratite nas na društvenim mrežama i pogledajte neke od prošlosezonskih aktivnosti.

Za sve ostale informacije, nejasnoće ili upite pišite na:

E- pošta: the.acting.studio@medley-teatar.com

Facebook: The Acting Studio – Croatia

Instagram: @the.acting.studio.croatia

Whatsapp: 098 955 65 26

Dobrodošli u prvi hrvatski 'The Acting Studio'!

"It is not about acting - it is about being!"

 

TOP