VIOLINA

MEDLEY

PRIJAVNICA

MEDLEY

INFORMACIJE

Uzrast:
min. 6 godina

Trajanje edukacijskog ciklusa:
16 tjedana (4 mjeseca)

Edukacijski ciklus violine – PAKET:

16 x 45 min. nastave violine

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 3 polaznika)

3 x 60 min. skupno muziciranje (min. 2 polaznika)

CIJENA PAKETA: 400 eura

Cijene po predmetima:

16 x 45 min. nastave violine – obavezni predmet - 320 eura

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 3 polaznika)  – izborni predmet - 100 eura

3 x 60 min. skupno muziciranje (min. 2 polaznika) – izborni predmet - 50 eura    

Osim cjelovitog paketa, semestar se može upisati kombinirajući jedan ili više ponuđenih izbornih predmeta uz obavezno pohađanje nastave violine.         

NAPOMENA: Edukacijski centar Medley teatra tijekom godine organizira javnu produkciju polaznika koja nije obavezna, a sudjelovanje je moguće samo prema procjeni i u dogovoru sa predmetnim nastavnikom.

Voditelji:
Filip Nemet- Gužvić, prof. - violina


KRATKI ŽIVOTOPISI VODITELJA:

Filip Nemet- Gužvić rođen je 1999. godine u Osijeku gdje završava osnovnu i srednju školu u klasi profesora Tomislava Huhna. Godine 2018. upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu, smjer viola. U lipnju 2023. godine stječe titulu magistra muzike.

Za vrijeme školovanja dobitnik je nekoliko nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Sudjelovao je na seminarima kod profesora Eve Huhn (Hrvatska), Wladimir Kossjanenko (Hrvatska), Milan Čunko (Hrvatska), Hartmut Rohde (Njemačka) i Gareth Lubbe (Švedska). Bio je član mnogih orkestara kao što su Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, Zagrebu i Rijeci, European spirit of youth orchestra, The Naissus youth orchestra, European intercultural youth orchestra, Akademiefestivalen Stockholm, Mediterranean Youth orchestra, Cantus ansambl, Hrvatski barokni ansambl, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije.

Od 2018. stalni je član Orkestra mladih glazbenika. Kao student dobitnik je dviju rektorovih nagrada za skupni rad.

OPIS

"Da nisam fizičar, vjerojatno bih bio glazbenik. Često razmišljam u glazbi. Živim svoje snove na javi u glazbi. Svoj život vidim u terminima glazbe… I znam da najviše radosti u životu dobivam iz unutrašnjosti svoje violine."

Albert Einstein

Program violine prilagođen je pojedincu i to u skladu s njegovim željama, mogućnostima, afinitetima i ambicijama. Polaznik kroz nastavu savladava tehničke zahtjeve (ispravno držanje instrumenta i gudala, tehnika lijeve i desne ruke, prstometi, promjene pozicija, potezi gudala), dobiva osjećaj za ispravnu intonaciju koristeći sluh, kao i osjećaj za ljepotu izvedbe (lijepi ton, dinamika, agogika) prolazeći kroz širok repertoar, od ljestvica i tehničkih vježbi pa sve do skladbi klasične glazbe,  ali i poznatih melodija iz popularne glazbe. Polaznik repertoar uči svirati iz nota, ali i po sluhu.

Solfeggio i glazbena teorija

Jedan se dio nastave odvija po principu klasične glazbene naobrazbe gdje se polaznici upoznaju s osnovama notne pismenosti i glazbene teorije ili je usavršavaju, ako imaju određena predznanja. Pomoću raznih vježbi i diktata radi se na sustavnom razvijanju glazbene memorije, „brušenju“ intonacije, osjećaja za ritam, upoznavanju s raznim oznakama koje čine notni zapis itd.

Drugi dio nastave sastoji se od analize notnih zapisa skladbi koje polaznici sviraju na nastavi violine, a za cilj ima osvještavanje i razumijevanje toga što sviraju.

Skupno muziciranje

Skupno muziciranje podrazumijeva nastavu sa drugim polaznicima (gitare, pjevanja, klavira, bas gitare ili bubnjeva) gdje će zajedno, kroz odabrane skladbe svladavati vještine i zakonitosti sviranja u skupini. Neki od osnovnih zadataka ove nastave su - poštivanje svih sudionika u skupini, slušanje ostalih izvođača, stvaranje kompaktnog i lijepog zvuka, rad na preciznom ritmu, intonaciji i sl.

TOP