BUBNJEVI

MEDLEY

PRIJAVNICA

MEDLEY

INFORMACIJE

Uzrast:
min. 9 godina

Trajanje edukacijskog ciklusa:
16 tjedana (4 mjeseca)

Edukacijski ciklus bubnjeva – PAKET:

16 x 45 min. nastave bubnjeva (individualno)

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 2 polaznika)

3 x 60 min. skupno muziciranje (min. 2 polaznika)

CIJENA PAKETA: 400 eura

Cijene po predmetima:

16 x 45 min. nastave bubnjeva INDIVIDUALNO - obavezni predmet - 320 eura

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 2 polaznika)  - izborni predmet - 100 eura

3 x 60 min. skupno muziciranje (min. 2 polaznika) - izborni predmet - 50 eura    

Osim cjelovitog paketa, semestar se može upisati kombinirajući jedan ili više ponuđenih izbornih predmeta uz obavezno pohađanje nastave bubnjeva.         

NAPOMENA: Edukacijski centar Medley teatra tijekom godine organizira javnu produkciju polaznika koja nije obavezna, a sudjelovanje je moguće samo prema procjeni i u dogovoru sa predmetnim nastavnikom.

Voditelji:
Antun Profeta - bubnjevi
Trpimir Jerković, prof. - solfeggio i glazbena teorija

KRATKI ŽIVOTOPISI VODITELJA:

Antun Profeta je hrvatski glazbenik koji surađuje sa brojnim glazbenim umjetnicima sa domaće scene. Djeluje kao freelance bubnjar, instruktor bubnjeva, udaraljkaš i band leader. Završio je glazbenu akademiju u Grazu i kroz svoju karijeru svirao sa mnogim eminentnim glazbenicima sa svjetske i domaće jazz scene, ali i domaće estradne i rock scene. Trenutno svira u bendovima Planet Groove, Toni Drama, Tihomir Pop Asanović Band, Big Band Bjelovar te sa jazz pjevačicom Sandrom Halužan.  Posjeduje široko znanje bubnjarskih tehnika, uključujući koordinaciju,
rudimente te sviranje velikog broja glazbenih stilova- jazz, rock, latin,pop, brazilska glazba, narodno, reggae.
Imena sa kojima je surađivao uključuju : HRT, The Frajle, One Dread, Zembo Latifa, Aleksandar Sofronijević, Maja Šuput, Matija Cvek, Louis Bonilla, Renato Chicco, Robin Eubanks, Don Menza..

Trpimir Jerković profesor je glazbene kulture (diplomirao na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu). Kao pedagog, preko 20 godina radio je na nekoliko zagrebačkih škola, a kao klavijaturist, surađivao je s brojnim imenima hrvatske estradne glazbene scene (Gibonni, Boris Novković, Jasna Zlokić, Massimo Savić i dr.) i sudjelovao na snimanjima glazbenih albuma raznih izvođača. U nakladi Dancing Bear-a izdao je tri nosača zvuka instrumentalne glazbe (Piano Dalmatino, 2008. Piano Slavonija, 2009. i Piano Dalmatino 2, 2014.), koje potpisuje kao klavirist i aranžer. Autor je Pjesmarice (Profil, 2007.), zbirke klavirskih obrada pjesama za potrebe glazbene nastave. Održavao je radionice namijenjene nastavnicima glazbene kulture, s temom Vještina sviranja i obrade pjesme po sluhu. Od 2004. godine stalni je član grupe Spice Grills. Suosnivač je i voditelj Medley teatra. Autor je glazbe u rock mjuziklu „Antigona-prockletstvo roda“, predstavi za djecu "Petrica Kerempuh", dramskoj predstavi "Who the F... is Biba", te u mjuziklu "Mikrofoni - priča o pjevaču"

OPIS

"Practice what you can't play. If you sound good while practicing you're not getting any better"

Jojo Mayer

 Nastava seta bubnjeva je namijenjena potpunim početnicima i onima koji već imaju neko predznanje, odnosno bave se glazbom a žele poboljšati svoj smisao za sviranjem, tehniku, muzikalnost, varijabilnost ili jednostavno žele razviti neke nove muzičke ideje.

Kao što nam poznavanje slova i abecede omogućava čitanje,učenje i beskonačan razvoj intelekta, tako nam i vladanje fundamentima sviranja seta bubnjeva omogućuje beskrajan muzički razvoj. Slikovito rečeno, kuća na dobrim temeljima traje vječno i uvijek se može nadograđivati, a ona na lošim je uvijek u opasnosti od urušavanja.

Tehnika i pristupa postoji milijun i još ih se toliko može i izmisliti, najvažnije je da svaki polaznik pronađe svoj pristup uz usmjeravanje nastavnika, naravno podrazumijevajući izvrsno poznavanje fundamenata.

Učit ćemo ritmove koje god želite ali morate ih naučiti najbolje što možete.

Kako tiho svirati bubnjeve, kako glasno svirati s lijepim tonom, kako svirati brzo i kada i zašto, a kako svirati sporo. Kada komplicirati,  a kada jednostavno slušati pjesmu i ne smetati drugima u bendu.

Od osnova kao što su single i double stroke preko svih kombinacija paradidlova i ostalih rudimenata uz tehnike kao što su push pull i moeller pa do kompliciranih metričkih modulacija svatko će pronaći svoj muzičko-ritmički izričaj.

Tijekom  edukacijskog ciklusa, a u dogovoru sa predmetnim voditeljima, povremeno će se održavati i nastava zajedničkog sviranja s polaznicima bas gitare, gdje će se učiti kako postati moćna ritam sekcija koja drži ritmično harmonijske temelje benda.

Solfeggio i glazbena teorija

S obzirom da se tijekom sviranja polaznici susreću s mnoštvom pojmova i situacija iz područja solfeggija i teorije glazbe, a nemoguće ih je sve razjasniti tijekom sata bubnjeva, svakako je preporuka pohađanje ovog predmeta.

Jedan se dio nastave odvija po principu klasične glazbene naobrazbe gdje se polaznici upoznaju s osnovama notne pismenosti i glazbene teorije ili je usavršavaju, ako imaju određena predznanja. Pomoću raznih vježbi i diktata radi se na sustavnom razvijanju glazbene memorije, „brušenju“ intonacije, osjećaja za ritam, upoznavanju s raznim oznakama koje čine notni zapis itd.

Drugi dio nastave sastoji se od analize notnih zapisa skladbi koje polaznici sviraju na nastavi bubnjeva, a za cilj ima osvještavanje i razumijevanje toga što sviraju.

Skupno muziciranje

Skupno muziciranje podrazumijeva nastavu sa drugim polaznicima (gitare, pjevanja, klavira, violine, bas gitare ili bubnjeva) gdje će zajedno, kroz odabrane skladbe svladavati vještine i zakonitosti sviranja u skupini. Neki od osnovnih zadataka ove nastave su - poštivanje svih sudionika u skupini, slušanje ostalih izvođača, stvaranje kompaktnog i lijepog zvuka, rad na preciznom ritmu, intonaciji i sl.

TOP