BUBNJEVI

MEDLEY

PRIJAVNICA

MEDLEY

INFORMACIJE

Uzrast:
min. 9 godina

Trajanje edukacijskog ciklusa:
16 tjedana (4 mjeseca)

Edukacijski ciklus bubnjeva – PAKET individualna nastava:

16 x 45 min. nastave bubnjeva (individualno)

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 2 polaznika)

3 x 60 min. skupno muziciranje (min. 2 polaznika)

CIJENA PAKETA: 400 eura

Edukacijski ciklus bubnjeva – PAKET skupna nastava:

16 x 60 min. nastave bubnjeva (skupno – 2 do 3 polaznika)

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 2 polaznika)

3 x 60 min. skupno muziciranje (min. 2 polaznika)

CIJENA PAKETA: 300 eura

Cijene po predmetima:

16 x 45 min. nastave bubnjeva INDIVIDUALNO - obavezni predmet - 320 eura

16 x 60 min. nastave bubnjeva SKUPNO (min. 2 polaznika) - obavezni predmet - 240 eura

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 2 polaznika)  - izborni predmet - 100 eura

3 x 60 min. skupno muziciranje (min. 2 polaznika) - izborni predmet - 50 eura    

Osim cjelovitog paketa, semestar se može upisati kombinirajući jedan ili više ponuđenih izbornih predmeta uz obavezno pohađanje nastave bubnjeva.         

NAPOMENA: Edukacijski centar Medley teatra tijekom godine organizira javnu produkciju polaznika koja nije obavezna, a sudjelovanje je moguće samo prema procjeni i u dogovoru sa predmetnim nastavnikom.

Voditelji:
Igor Martinek - bubnjevi
Trpimir Jerković, prof. - solfeggio i glazbena teorija

KRATKI ŽIVOTOPISI VODITELJA:

Igor Martinek, rođen 1993. u Zagrebu. Bubnjeve počeo učiti 2002. godine kod učitelja Roberta Jambrušića. Usavršavao se na seminarima u Grožnjanu koje su održavala svjetska bubnjarska imena kao što su: Jojo Mayer, Marco Minnemann, Horacio El Negro Hernandez, Kim Plainfield i mnogi drugi. 2008. završio je osnovnu glazbenu školu, smjer glasovir, a 2012.  Srednju glazbenu školu Vatroslava Lisinskog, smjer Udaraljke. Tijekom školovanja osvojio je nagrade HDGPP-a za solo i komorne sastave. U srpnju 2021. godine obranio je završni rad te stekao titulu sveučilišnog prvostupnika kompozicije s teorijom muzike; smjer teorija muzike. Tijekom profesionalne karijere i  bavljenja glazbom, proširivanje znanja i iskustva stekao je svirajući u mjuziklima Footloose, Crna kuća, Pacijenti i Zeleno blago u kojem je bio glazbeni producent te autor nekoliko glazbenih komada. Surađivao je s eminentnim imenima hrvatske estrade kao što su Oliver Dragojević, Petar Grašo, Ante Gelo, Tereza Kesovija, Davor Radolfi, Dražen Zečić, Ana Rucner i mnogi drugi. Jednu sezonu surađivao je s RTL-om na showu „Hrvatski broj jedan“. Član je jednog od najboljih amaterskih puhačkih orkestara“ Mrzlo Polje“ koji je nekoliko godina za redom pobjednik na Državnom natjecanju puhačkih orkestara. Od studenog 2020. godine u radnom je odnosu u Glazbenoj školi pri OŠ dr. Jure Turića u Gospiću gdje je učitelj teorijskih glazbenih predmeta i klavira.

Trpimir Jerkovićprofesor je glazbene kulture (diplomirao na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu). Radio je kao nastavnik na nekoliko škola, a od 2001. stalno je zaposlen u zagrebačkoj IV. gimnaziji kao profesor glazbene umjetnosti. Kao klavijaturist, surađivao je s brojnim imenima hrvatske estradne glazbene scene (Gibonni, Boris Novković, Jasna Zlokić, Massimo Savić i dr.) i sudjelovao na snimanjima glazbenih albuma raznih izvođača. U nakladi Dancing Bear-a izdao je tri nosača zvuka instrumentalne glazbe (Piano Dalmatino, 2008. Piano Slavonija, 2009. i Piano Dalmatino 2, 2014.), koje potpisuje kao klavirist i aranžer. Autor je Pjesmarice (Profil, 2007.), zbirke klavirskih obrada pjesama za potrebe glazbene nastave. Održavao je radionice namijenjene nastavnicima glazbene kulture, s temom Vještina sviranja i obrade pjesme po sluhu. Od 2004. godine stalni je član grupe Spice Grills. Suosnivač je i voditelj Medley teatra. Autor je glazbe u rock mjuziklu „Antigona-prockletstvo roda“, predstavi za djecu "Petrica Kerempuh", dramskoj predstavi "Who the F... is Biba", te u mjuziklu "Mikrofoni - priča o pjevaču"

OPIS

"Practice what you can't play. If you sound good while practicing you're not getting any better"

Jojo Mayer

 Nastava seta bubnjeva je namijenjena potpunim početnicima i onima koji već imaju neko predznanje, odnosno bave se glazbom a žele poboljšati svoj smisao za sviranjem, tehniku, muzikalnost, varijabilnost ili jednostavno žele razviti neke nove muzičke ideje.

Kao što nam poznavanje slova i abecede omogućava čitanje,učenje i beskonačan razvoj intelekta, tako nam i vladanje fundamentima sviranja seta bubnjeva omogućuje beskrajan muzički razvoj. Slikovito rečeno, kuća na dobrim temeljima traje vječno i uvijek se može nadograđivati, a ona na lošim je uvijek u opasnosti od urušavanja.

Tehnika i pristupa postoji milijun i još ih se toliko može i izmisliti, najvažnije je da svaki polaznik pronađe svoj pristup uz usmjeravanje nastavnika, naravno podrazumijevajući izvrsno poznavanje fundamenata.

Učit ćemo ritmove koje god želite ali morate ih naučiti najbolje što možete.

Kako tiho svirati bubnjeve, kako glasno svirati s lijepim tonom, kako svirati brzo i kada i zašto, a kako svirati sporo. Kada komplicirati,  a kada jednostavno slušati pjesmu i ne smetati drugima u bendu.

Od osnova kao što su single i double stroke preko svih kombinacija paradidlova i ostalih rudimenata uz tehnike kao što su push pull i moeller pa do kompliciranih metričkih modulacija svatko će pronaći svoj muzičko-ritmički izričaj.

Tijekom  edukacijskog ciklusa, a u dogovoru sa predmetnim voditeljima, povremeno će se održavati i nastava zajedničkog sviranja s polaznicima bas gitare, gdje će se učiti kako postati moćna ritam sekcija koja drži ritmično harmonijske temelje benda.

Solfeggio i glazbena teorija

S obzirom da se tijekom sviranja polaznici susreću s mnoštvom pojmova i situacija iz područja solfeggija i teorije glazbe, a nemoguće ih je sve razjasniti tijekom sata bubnjeva, svakako je preporuka pohađanje ovog predmeta.

Jedan se dio nastave odvija po principu klasične glazbene naobrazbe gdje se polaznici upoznaju s osnovama notne pismenosti i glazbene teorije ili je usavršavaju, ako imaju određena predznanja. Pomoću raznih vježbi i diktata radi se na sustavnom razvijanju glazbene memorije, „brušenju“ intonacije, osjećaja za ritam, upoznavanju s raznim oznakama koje čine notni zapis itd.

Drugi dio nastave sastoji se od analize notnih zapisa skladbi koje polaznici sviraju na nastavi bubnjeva, a za cilj ima osvještavanje i razumijevanje toga što sviraju.

Skupno muziciranje

Skupno muziciranje podrazumijeva nastavu sa drugim polaznicima (gitare, pjevanja, klavira, violine, bas gitare ili bubnjeva) gdje će zajedno, kroz odabrane skladbe svladavati vještine i zakonitosti sviranja u skupini. Neki od osnovnih zadataka ove nastave su - poštivanje svih sudionika u skupini, slušanje ostalih izvođača, stvaranje kompaktnog i lijepog zvuka, rad na preciznom ritmu, intonaciji i sl.

TOP