ANTIGONA - Prockletstvo roda

Antigona-Prockletstvo Roda, prvi je projekt Medley teatra, a ujedno i  jedan od prvih hrvatskih rock-mjuzikala. Tragedija o Antigoni dobro je poznata mnogima, barem kao obvezna lektira. No, većini današnjih srednjoškolaca je nerazumljiva.

Jedan od glavnih ciljeva Medley teatra jest  osuvremenjivanje i približavanje djela svjetske i nacionalne književne baštine glazbeno-scenskim postupkom ponajprije mladima. Upravo zato, naša je Antigona posebna i uspješna. U njoj su spojeni brojni stilovi - klasika, rock, modalna tonska građa, zborsko pjevanje, stari grčki napjevi, a da se nikome ne podilazi.

Namjera je bila napraviti djelo za uši, oči i dušu. Važno je napomenuti da je ovaj projekt nastao u suradnji brojnih amatera i profesionalaca, kako izvođača tako i popratnih struka.

Do danas je ostvareno 30-ak izvedbi, u Centru za kulturu Trešnjevka Zagreb,  u kazališnoj koncertnoj dvorani Ivana Brlić-Mažuranić u Slavonskom Brodu, u Domu kulture u Ivanić Gradu, na Bundeku 2015. u sklopu ZGKUL-a, kao i povodom 5 obljetnice nastanka predstave u Tvornici kulture u Zagrebu, koju je u publici sa oduševljenjem pogledalo 900 ljudi. Predstavu su popratili brojni mediji čije osvrte i priloge možete pročitati i pogledati na službenim internet stranicama: Večernji list, 24sata, Urbancult, Tportal, Hrvatska radiotelevizija, Televizija Student i drugi.

Adaptacija književnoga teksta i tekstovi za songove – Ivana Matas Zorica

Redateljica, dramaturginja predstave i vokalni pedagog – Marijana Matešić Jerković

Autor glazbe i producent– Trpimir Jerković

TOP