BAS GITARA

MEDLEY

PRIJAVNICA

MEDLEY

INFORMACIJE

Uzrast:
min. 8 godina

Trajanje edukacijskog ciklusa:
16 tjedana (4 mjeseca)

Edukacijski ciklus bas gitare – PAKET individualna nastava:

16 x 45 min. nastave bas gitare (individualno)

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 2 polaznika)

3 x 60 min. skupno muziciranje (min. 2 polaznika)

CIJENA PAKETA: 2.600,00 kuna

Edukacijski ciklus bas gitare – PAKET skupna nastava:

16 x 60 min. nastave bas gitare (skupno – 2 do 6 polaznika)

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 2 polaznika)

3 x 60 min. skupno muziciranje (min. 2 polaznika)

   CIJENA PAKETA: 2.000,00 kuna

Cijene po predmetima:

16 x 45 min. nastave bas gitare INDIVIDUALNO - obavezni predmet - 2.100,00 kuna

16 x 60 min. nastave bas gitare SKUPNO (min. 2 polaznika) - obavezni predmet - 1.600,00 kuna

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 2 polaznika)  - izborni predmet - 650,00 kuna

3 x 60 min. skupno muziciranje (min. 2 polaznika) - izborni predmet - 400,00 kuna    

Osim cjelovitog paketa, semestar se može upisati kombinirajući jedan ili više ponuđenih izbornih predmeta uz obavezno pohađanje nastave bas gitare.         

NAPOMENA: Edukacijski centar Medley teatra tijekom godine organizira javnu produkciju polaznika koja nije obavezna, a sudjelovanje je moguće samo prema procjeni i u dogovoru sa predmetnim nastavnikom.

Voditelji:
Hrvoje Mikulić, prof. - bas gitara
Trpimir Jerković, prof. - solfeggio i glazbena teorija

KRATKI ŽIVOTOPISI VODITELJA:

Hrvoje Mikulić je bas gitarista i kompozitor. Rođen u Zagrebu 12.08.1983., glazbom se bavi već 20 godina. Počeo je sa klavirom, a za vrijeme srednje škole se potpuno preorijentirao na bas gitaru svirajući u školskom sastavu. Na fakultetu hrvatskih studija stječe  zvanje mag. edu. povijesti I kroatologije. Tijekom studiranja pohađao je Pop-Rock akademiju, a  nakon toga školovan  je u Londonu na “The Institute of Contemporary music performance” (ICMP). Surađuje sa raznim izvođačima : The A!, Through Infinity, Funk Jazz Junk, Bobo Knežević, Kristijan Rahimovski, Čeny&Te Gang, Auditorium Surgery I drugi … raspolaže sa znanjem i tehnikom moderne glazbe žanrova : Pop, rock, jazz, metal, soul, R&B. Kao veliki glazbeni entuzijast, teži primjeni više različitih bas gitara i modernim  tehnikama poput dvoručnog tapinga. Voli reći kako je bas gitara samo alat, a služi umjetniku kao ekstenzija njegove mašte. Vlasnik je i servisa za održavanje instrumenata HM Glazbala.

Trpimir Jerkovićprofesor je glazbene kulture (diplomirao na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu). Radio je kao nastavnik na nekoliko škola, a od 2001. stalno je zaposlen u zagrebačkoj IV. gimnaziji kao profesor glazbene umjetnosti. Kao klavijaturist, surađivao je s brojnim imenima hrvatske estradne glazbene scene (Gibonni, Boris Novković, Jasna Zlokić, Massimo Savić i dr.) i sudjelovao na snimanjima glazbenih albuma raznih izvođača. U nakladi Dancing Bear-a izdao je tri nosača zvuka instrumentalne glazbe (Piano Dalmatino, 2008. Piano Slavonija, 2009. i Piano Dalmatino 2, 2014.), koje potpisuje kao klavirist i aranžer. Autor je Pjesmarice (Profil, 2007.), zbirke klavirskih obrada pjesama za potrebe glazbene nastave. Održavao je radionice namijenjene nastavnicima glazbene kulture, s temom Vještina sviranja i obrade pjesme po sluhu. Od 2004. godine stalni je član grupe Spice Grills. Suosnivač je i voditelj Medley teatra. Autor je glazbe u rock mjuziklu „Antigona-prockletstvo roda“, predstavi za djecu "Petrica Kerempuh", dramskoj predstavi "Who the F... is Biba", te u mjuziklu "Mikrofoni - priča o pjevaču"

OPIS

“The bass is the link between harmony and rhythm. It is the foundation of a band. It is what all the other instruments stand upon, but it is rarely recognized as that.”

Victor Wooten

Edukacijski program bass gitare namijenjen je svim uzrastima  od početnika do naprednih.  Nastava se  programski prilagođuje polaznicima, zavisno o stupnju njihovog predznanja i sposobnostima, uzimajući u obzir njihove glazbene afinitete.

Cilj je unaprijediti i naučiti svirati popularne bass dionice , razviti koordinaciju prstiju, čitati note i basističke karte, napredovati u tehnikama : slap, tapping , popping... Permanentno će se razvijati samostalni pristup izražavanja na instrumentu,a cilj je i postati muzikalniji pri izražavanju u glazbi.

Riječima voditelja: „Dopustite mi da vas provedem kroz program bas gitare kao vaš tutor, potruditi ću se da postanete najbolji zajedničkim trudom.“

Tijekom  edukacijskog ciklusa, a u dogovoru sa predmetnim voditeljima, povremeno će se održavati i nastava zajedničkog sviranja s polaznicima bubnjeva gdje će se učiti kako postati moćna ritam sekcija koja drži ritmično harmonijske temelje benda.

Solfeggio i glazbena teorija

S obzirom da se tijekom sviranja polaznici susreću s mnoštvom pojmova i situacija iz područja solfeggija i teorije glazbe, a nemoguće ih je sve razjasniti tijekom sata bas gitare, svakako je preporuka pohađanje ovog predmeta.

Jedan se dio nastave odvija po principu klasične glazbene naobrazbe gdje se polaznici upoznaju s osnovama notne pismenosti i glazbene teorije ili je usavršavaju, ako imaju određena predznanja. Pomoću raznih vježbi i diktata radi se na sustavnom razvijanju glazbene memorije, „brušenju“ intonacije, osjećaja za ritam, upoznavanju s raznim oznakama koje čine notni zapis itd.

Drugi dio nastave sastoji se od analize notnih zapisa skladbi koje polaznici sviraju na nastavi bas gitare, a za cilj ima osvještavanje i razumijevanje toga što sviraju.

Skupno muziciranje

Skupno muziciranje podrazumijeva nastavu sa drugim polaznicima (gitare, pjevanja, klavira, violine, bas gitare ili bubnjeva) gdje će zajedno, kroz odabrane skladbe svladavati vještine i zakonitosti sviranja u skupini. Neki od osnovnih zadataka ove nastave su - poštivanje svih sudionika u skupini, slušanje ostalih izvođača, stvaranje kompaktnog i lijepog zvuka, rad na preciznom ritmu, intonaciji i sl.

TOP