VIDEO PRODUKCIJA

MEDLEY

PRIJAVNICA

MEDLEY

INFORMACIJE

Uzrast:
min. 14 godina

Trajanje edukacijskog ciklusa:
8 x 90 min. nastave

Broj polaznika: 2-4

CIJENA: 240,00 eura

Voditelj:
Antonio Imrešković
Dominik Imrešković

KRATKI ŽIVOTOPISI VODITELJA:

Antonio Imrešković, rođen 1997. godine u Slavonskom Brodu, svoju strast prema fotografiji i videosnimanju prvi put je otkrio dok je pohađao Industrijsko Obrtničku školu za fotografa. Tijekom srednjoškolskih godina, aktivno se natjecao na brojnim natjecanjima, gdje je pokazao svoj talent i postigao značajne uspjehe. Nakon završetka srednje škole, Antonio se odlučio posvetiti svom pozivu. Kao freelancer, putovao je diljem Hrvatske i specijalizirao se za snimanje svadbi. Međutim, osjećao je da rad za druge ograničava njegovu kreativnost i želju da izrazi svoju vlastitu viziju. U nastojanju da njegova kreativnost i vizija dođu do punog izražaja, zajedno sa svojim bratom Dominikom, osnovao je video/foto produkciju pod imenom "Studio Bros". Tijekom pet godina postojanja, Studio Bros je radio raznolike projekte, uključujući svadbe, glazbene spotove i čak višestruko nagrađivane kratkometražne filmove. Danas, Antonio se ponosno posvećuje prenošenju svog znanja i iskustva kroz tečaj videosnimanja i montaže, s ciljem pomoći drugima da ostvare svoje kreativne ambicije u svijetu fotografije i videosnimanja.

Dominik Imrešković, rođen 13.5. 1999. godine u Slavonskom Brodu, svoju strast prema fotografiji i videosnimanju prvi put je otkrio dok je pohađao Industrijsko Obrtničku školu za fotografa. Tijekom srednjoškolskih godina, aktivno se natjecao na brojnim natjecanjima, gdje je pokazao svoj talent i postigao značajne uspjehe. Nakon završetka srednje škole, Antonio se odlučio posvetiti svom pozivu. Kao freelancer, putovao je diljem Hrvatske i specijalizirao se za snimanje svadbi. Međutim, osjećao je da rad za druge ograničava njegovu kreativnost i želju da izrazi svoju vlastitu viziju. U nastojanju da njegova kreativnost i vizija dođu do punog izražaja, zajedno sa svojim bratom Antoniom, osnovao je video/ foto produkciju pod imenom "Studio Bros". Tijekom pet godina postojanja, Studio Bros je radio raznolike projekte, uključujući svadbe, glazbene spotove za poznate izvođače, festivale i čak višestruko nagrađivani kratkometražni filmovi pod imenom ADIO. Danas, Dominik se ponosno posvećuje prenošenju svog znanja i iskustva kroz tečaj videosnimanja i montaže, s ciljem pomoći drugima da ostvare svoje kreativne ambicije u svijetu fotografije i videosnimanja.

 OPIS

"Kinematografija je spoj tehnike i umjetnosti, gdje svaki kadar je slika, a svaka slika priča."

Jean-Luc Godard

Kroz program “Video produkcija” nastavni cilj je upoznati, educirati i osposobiti polaznike za samostalno video snimanje i video montažu. Upoznati polaznike sa raznim pojmovima, standardima koji se koriste u videografiji, osposobiti ih za rad sa kamerama, montaži videa,postavljanu rasvjete te u konačnici snimanjem vlastitih svadbi,spotova itd. Nadalje, upoznavanje sa kamerama,programima za obradu videa, kolor korekcijom i još mnogo toga.

Kroz edukacijske cikluse polaznicima će biti predstavljen slijedeći nastavni sadržaj:

  • Osnovni pojmovi snimanja, teorija, kompozicija, ekspozicija…
  • Korištenje profesionalnih programa za montažu kao što su Premiere Pro i Davinci Resolve studio.
  • Tehnike postavljanja rasvjete i kako dobiti „filmski” izgled.
  • Upoznavanje dodatne opreme za kamere kao što su stabilizajciski gimbali, mikrofoni, focus pulleri...
  • Kako dogovoriti posao i naplatiti uslugu.
  • Praktični dio gdje će polaznici sami snimati i montirati raznovrsne projekte.
  • Mogućnost prakse na terenu i zapošljavanja na kraju programa.
TOP