GITARA

MEDLEY

PRIJAVNICA

MEDLEY

INFORMACIJE

Uzrast:
min. 8 godina

Trajanje edukacijskog ciklusa:
16 tjedana (4 mjeseca)

Edukacijski ciklus gitare – PAKET individualna nastava:

16 x 45 min. nastave gitare (individualno)

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 2 polaznika)

3 x 60 min. skupno muziciranje (min. 2 polaznika)

CIJENA PAKETA: 400 eura

Edukacijski ciklus gitare – PAKET skupna nastava:

16 x 60 min. nastave gitare (skupno – 2 do 6 polaznika)

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 2 polaznika)

3 x 60 min. skupno muziciranje (min. 2 polaznika)

CIJENA PAKETA: 300 eura

Cijene po predmetima:

16 x 45 min. nastave gitare INDIVIDUALNO - obavezni predmet - 320 eura

16 x 60 min. nastave gitare SKUPNO (min. 2 polaznika) - obavezni predmet - 240 eura

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 2 polaznika)  - izborni predmet - 100 eura

3 x 60 min. skupno muziciranje (min. 2 polaznika) - izborni predmet - 50 eura

Osim cjelovitog paketa, semestar se može upisati kombinirajući jedan ili više ponuđenih izbornih predmeta uz obavezno pohađanje nastave gitare.         

NAPOMENA: Edukacijski centar Medley teatra tijekom godine organizira javnu produkciju polaznika koja nije obavezna, a sudjelovanje je moguće samo prema procjeni i u dogovoru sa predmetnim nastavnikom.

Voditelji:
Damir Gönz - gitara
Romeo Krželj - gitara
Trpimir Jerković, prof. - solfeggio i glazbena teorija

KRATKI ŽIVOTOPISI VODITELJA:

Damir Gönz, rođen 22.11.1964 aktivno se bavi glazbom od 13-te godine. Sa 10 godina pjeva u školskom zboru iz kojeg prelazi  u školski orkestar O.Š.“Luka“ u Sesvetama. Uz sviranje u orkestru paralelno ide na privatne sate iz gitare kod profesora Vladimira Kramara. Nakon osnovne škole, uz srednju tehničku školu svira u puno rock bandova. Uskoro osniva svoj band  “Compania“  s kojim svira na “NAVIS“-u 1983. godine, na natjecanjubandova u Hrvatskoj, te osvaja prvu nagradu kao gitarista i kompozitor pobjedničke pjesme . Nakon odsluženja vojnog roka  svirajući i snimajući 1990. godine okuplja grupu “Mandi“  s kojom se priklanja dance pokretu u Hrvatskoj. 1998 godine radi kao producent u studiju tadašnjeg  “Obiteljskog radija“ te na poziv Rajka Dujmića na kraju godine prelazi u “Nove Fosile“ u kojima svira i snima do 2001. Uz to surađuje s Borivojem Vincetićem,Azzurom  i raznim izvođaćima kao gitarista (Vanna,Tony Cetinski). Tijekom 2001.godine svira na kratko s Tonijem Cetinskim i na kraju godine prelazi na poziv Nikše Bratoša u grupu "Crvena jabuka".Danas je samostalni  glazbenik koji surađuje s mnogima u živo i u studiju te na HRT-u u raznim emisijama. Izvođači s kojima surađuje danas: Novi Fosili, Leteći Odred, Luka Nižetić, Nives Celzius, Tereza Kesovija, Ivana Banfić, D Knock...

Romeo Krželj aktivno se bavi glazbom već punih 40 godina. Glazbeni put započeo je svirajući puhačke instrumente u lokalnoj limenoj glazbi i KUD-u, a od dvanaeste godine paralelno svira gitaru i bas gitaru. U svojoj bogatoj glazbenoj karijeri nastupao je i surađivao s gotovo svim eminentnim imenima hrvatske popularne scene - Massimo, Crvena jabuka, Hari Mata Hari, Dino Dvornik, Dado Topić, Mate Bulić, Neno Belan, Josipa Lisac, kao basist i kao gitarist. 2004. godine osniva grupu Spice Grills. Od kraja 90-ih godina aktivan je i kao studijski glazbenik i producent, a 2021. godine na MPA akademiji glazbene produkcije stječe zvanje audio inženjera/producenta.

Trpimir Jerković profesor je glazbene kulture (diplomirao na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu). Radio je kao nastavnik na nekoliko škola, a od 2001. stalno je zaposlen u zagrebačkoj IV. gimnaziji kao profesor glazbene umjetnosti. Kao klavijaturist, surađivao je s brojnim imenima hrvatske estradne glazbene scene (Gibonni, Boris Novković, Jasna Zlokić, Massimo Savić i dr.) i sudjelovao na snimanjima glazbenih albuma raznih izvođača. U nakladi Dancing Bear-a izdao je tri nosača zvuka instrumentalne glazbe (Piano Dalmatino, 2008. Piano Slavonija, 2009. i Piano Dalmatino 2, 2014.), koje potpisuje kao klavirist i aranžer. Autor je Pjesmarice (Profil, 2007.), zbirke klavirskih obrada pjesama za potrebe glazbene nastave. Održavao je radionice namijenjene nastavnicima glazbene kulture, s temom Vještina sviranja i obrade pjesme po sluhu. Od 2004. godine stalni je član grupe Spice Grills. Suosnivač je i voditelj Medley teatra. Autor je glazbe u rock mjuziklu „Antigona-prockletstvo roda“, predstavi za djecu "Petrica Kerempuh", dramskoj predstavi "Who the F... is Biba", te u mjuziklu "Mikrofoni - priča o pjevaču"

OPIS

"One day you pick up the guitar and you feel like a great master, and the next day you feel like a fool. It’s because we’re different every day, but the guitar is always the same…beautiful."

Tommy Emmanuel

Edukacijski ciklusi gitare namijenjeni su i početnicima i onima koji žele unaprijediti svoje sviračko umijeće.

Nastava se programski prilagođava svakom polazniku i njegovim glazbenim ukusima, vodeći pri tome računa o svim segmentima sviranja – štimanje gitare, akordi, pozicije, čitanje nota i tabulatura, natezanje žica (string bending), palm mutting-riffing-power chords, skidanje pjesama i „solaža“ po sluhu. U programu su također i tehnike trzanja, hammer ons and pull offs-sweep, legato, sviranje sa lide-om i e bow-om, arpeggio, tapping. Nezaobilazni segment sviranja gitare je i improvizacija, a za nju je neophodno poznavanje raznih ljestvica – pentatonika, blues ljestvica, durska, molska, dorska, lidijska, mixolidijska.

Solfeggio i glazbena teorija

S obzirom da se tijekom sviranja polaznici susreću s mnoštvom pojmova i situacija iz područja solfeggija i teorije glazbe, a nemoguće ih je sve razjasniti tijekom sata gitare, svakako je preporuka pohađanje ovog predmeta.

Jedan se dio nastave odvija po principu klasične glazbene naobrazbe gdje se polaznici upoznaju s osnovama notne pismenosti i glazbene teorije ili je usavršavaju, ako imaju određena predznanja. Pomoću raznih vježbi i diktata radi se na sustavnom razvijanju glazbene memorije, „brušenju“ intonacije, osjećaja za ritam, upoznavanju s raznim oznakama koje čine notni zapis itd.

Drugi dio nastave sastoji se od analize notnih zapisa skladbi koje polaznici sviraju na nastavi gitare, a za cilj ima osvještavanje i razumijevanje toga što sviraju.

Skupno muziciranje

Skupno muziciranje podrazumijeva nastavu sa drugim polaznicima (gitare, pjevanja, klavira, violine, bas gitare ili bubnjeva) gdje će zajedno, kroz odabrane skladbe svladavati vještine i zakonitosti sviranja u skupini. Neki od osnovnih zadataka ove nastave su - poštivanje svih sudionika u skupini, slušanje ostalih izvođača, stvaranje kompaktnog i lijepog zvuka, rad na preciznom ritmu, intonaciji i sl.

TOP