SOLFEGGIO I GLAZBENA TEORIJA

MEDLEY

PRIJAVNICA

MEDLEY

INFORMACIJE

Uzrast:
min. 9 godina

Trajanje edukacijskog ciklusa:
16 tjedana (4 mjeseca)

Edukacijski ciklus solfeggio i glazbena teorija – INDIVIDUALNA NASTAVA:

16 x 45 min. nastave solfeggia i glazbene teorije

CIJENA: 320,00 eura

Edukacijski ciklus solfeggio i glazbena teorija – SKUPNA  NASTAVA:

16 x 60 min. nastave solfeggia i glazbene teorije (min. 2 polaznika)

 CIJENA: 240,00 eura

NAPOMENA: Edukacijski centar Medley teatra tijekom godine organizira javnu produkciju polaznika koja nije obavezna, a sudjelovanje je moguće samo prema procjeni i u dogovoru sa predmetnim nastavnikom.

Voditelj:
Trpimir Jerković, prof. - solfeggio i glazbena teorija

KRATKI ŽIVOTOPISI VODITELJA:

Trpimir Jerković profesor je glazbene kulture (diplomirao na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu). Radio je kao nastavnik na nekoliko škola, a od 2001. stalno je zaposlen u zagrebačkoj IV. gimnaziji kao profesor glazbene umjetnosti. Kao klavijaturist, surađivao je s brojnim imenima hrvatske estradne glazbene scene (Gibonni, Boris Novković, Jasna Zlokić, Massimo Savić i dr.) i sudjelovao na snimanjima glazbenih albuma raznih izvođača. U nakladi Dancing Bear-a izdao je tri nosača zvuka instrumentalne glazbe (Piano Dalmatino, 2008. Piano Slavonija, 2009. i Piano Dalmatino 2, 2014.), koje potpisuje kao klavirist i aranžer. Autor je Pjesmarice (Profil, 2007.), zbirke klavirskih obrada pjesama za potrebe glazbene nastave. Održavao je radionice namijenjene nastavnicima glazbene kulture, s temom Vještina sviranja i obrade pjesme po sluhu. Od 2004. godine stalni je član grupe Spice Grills. Suosnivač je i voditelj Medley teatra. Autor je glazbe u rock mjuziklu „Antigona-prockletstvo roda“, predstavi za djecu "Petrica Kerempuh", dramskoj predstavi "Who the F... is Biba", te u mjuziklu "Mikrofoni - priča o pjevaču".

OPIS

"Music is given to us with the sole purpose of establishing an order in things, including, and particularly, the coordination between man and time."

Igor Stravinski

Kao što i sam naziv programa sugerira, solfeggio i glazbena teorija su dvije odvojene komponente u glazbi, a opet su povezane. Glazbena teorija podrazumijeva skup spoznaja i zakonitosti po kojima glazba funkcionira, dok je solfeggio predmet na kojem se odrečena teorijska znanja uvježbavaju i stavljaju u funkciju. Solfeggio možemo usporediti sa sportskom teretanom koja je neizostavan element u razvoju svakog sportaša bez obzira kojim se sportom bavi, a koja je nužna sa održavanje kondicije. Kod glazbenika najvažniji elementi su razvijanje osjećaja za intonaciju i ritam.

Jedan se dio nastave odvija po principu klasične glazbene naobrazbe gdje se polaznici upoznaju s osnovama notne pismenosti i glazbene teorije ili je usavršavaju, ako imaju određena predznanja. Pomoću raznih vježbi i diktata radi se na sustavnom razvijanju glazbene memorije, „brušenju“ intonacije, osjećaja za ritam, upoznavanju s raznim oznakama koje čine notni zapis itd.

U radu se koristimo raznim materijalima iz klasične glazbene naobrazbe, kao i raznim alternativnim sredstvima koja su danas vrlo uobičajena (razni link-ovi sa vrlo korisnim video i audio materijalima), aplikacije koje polaznici mogu instalirati u svoje mobilne uređaje i dr.

TOP