SAKSOFON

MEDLEY

PRIJAVNICA

MEDLEY

INFORMACIJE

Uzrast:
min. 8 godina

Trajanje edukacijskog ciklusa:
16 tjedana (4 mjeseca)

Edukacijski ciklus saksofona - PAKET:

16 x 45 min. nastave saksofona (individualno)

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 3 polaznika)

3 x 60 min. skupno muziciranje (min. 2 polaznika)

CIJENA PAKETA: 400 eura

Cijene po predmetima:

16 x 45 min. nastave saksofona – obavezni predmet - 320 eura

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 3 polaznika) – izborni predmet - 100 eura

3 x 60 min. skupno muziciranje (min. 2 polaznika) – izborni predmet - 50 eura

Voditelj:
Vanja Ileković, prof. - saksofon
Trpimir Jerković, prof. - solfeggio i glazbena teorija

KRATKI ŽIVOTOPIS VODITELJA:

Vanja Ileković svoje glazbeno obrazovanje započeo je u Bjelovaru, gdje je završio osnovnu i srednju glazbenu školu za saksofon. Nakon srednje glazbene škole 1997 upisuje Muzičku Akademiju u klasi prof. Dragana Sremeca gdje je i diplomirao 2001 god. 1999. godine postaje stalni član SPOHV-s i od tada do danas svira i radi u orkestru Hrvatske vojske. Tokom studiranja na Muzičkoj Akademiji pohađa majstorske seminare kod svjetski renomiranih saksofonista klasične glazbe Claude Delangle, Eugene Rousseau, Jean-Denis Michat itd. S akademskim kvartetom saksofona tokom studiranja osvaja prvu nagradu na državnom natjecanju u kategoriji komorna glazba. Nakon završenog obrazovanja na Muzičkoj akademiji, počinje se interesirati za sviranje jazz, swing i popularne glazbe. Pohađa razne kratke majstorske tečajeve kod raznih jazz glazbenika i saksofonista. Svirao je i svira u raznim bendovima na Hr glazbenoj sceni: Donna Lee Jazz Quartetu Saksofona, Big Bandu HGZ, Big Bandu HGM A Band, Jeagermaister Brass Band, Soul Fingersima, Brain Holidaysima, Mr Dynamite, The Swingers, Neki Novi Klinci, Chickstick Band, Big Band HLK.

Trpimir Jerković profesor je glazbene kulture (diplomirao na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu). Radio je kao nastavnik na nekoliko škola, a od 2001. stalno je zaposlen u zagrebačkoj IV. gimnaziji kao profesor glazbene umjetnosti. Kao klavijaturist, surađivao je s brojnim imenima hrvatske estradne glazbene scene (Gibonni, Boris Novković, Jasna Zlokić, Massimo Savić i dr.) i sudjelovao na snimanjima glazbenih albuma raznih izvođača. U nakladi Dancing Bear-a izdao je tri nosača zvuka instrumentalne glazbe (Piano Dalmatino, 2008. Piano Slavonija, 2009. i Piano Dalmatino 2, 2014.), koje potpisuje kao klavirist i aranžer. Autor je Pjesmarice (Profil, 2007.), zbirke klavirskih obrada pjesama za potrebe glazbene nastave. Održavao je radionice namijenjene nastavnicima glazbene kulture, s temom Vještina sviranja i obrade pjesme po sluhu. Od 2004. godine stalni je član grupe Spice Grills. Suosnivač je i voditelj Medley teatra. Autor je glazbe u rock mjuziklu „Antigona-prockletstvo roda“, predstavi za djecu "Petrica Kerempuh", dramskoj predstavi "Who the F... is Biba", te u mjuziklu "Mikrofoni - priča o pjevaču".

 OPIS

“Don't be afraid, just play music.”

Charlie Parker

Nastava saksofona namijenjena je potpunim početnicima svih starosti kategorija. Ali također i glazbenicima koji žele početi svirati novi instrument pa do saksofonista koji žele proširiti svoje znanje.

Gradivo koje se obrađuje na nastavi saksofona prilagođava se prema znanju polaznika. Potpune početnike upoznajemo i učimo osnovama sviranja saksofona. Držanje instrumenta, disanje, ambažura (položaj usnika) , nakon osnova upoznajemo ih sa tehnikom sviranja te ih učimo čitanje notnog pisma. Razvijamo sluh, tako da sa vremenom polaznici budu sami sposobni odsvirati melodiju na instrumentu koju su već negdje čuli.

Polaznicima koji već dolaze sa nekim određenim predznanjem, prilagođavamo program prema njihovima željama i potrebama. Učimo ih sviranju klasične, pop, rock, funk, swing glazbe i osnovama sviranja jazz glazbe na saksofonu.

 

TOP