MEDLEY KIDS

MEDLEY

PRIJAVNICA

MEDLEY

INFORMACIJE

Uzrast:
4 - 7 godina - mlađi Medley kids
8 - 11 godina - stariji Medley kids

Minimalno 6 polaznika po grupi

Trajanje edukacijskog ciklusa:
16 tjedana (4 mjeseca)

Edukacijski ciklus:
16 x 60 min. nastave (jedanput tjedno)

CIJENA CIKLUSA: 160 eura
CIJENA MJESEČNO: 40 eura

Voditelji:
Andrea Blaževac, prof.
Valentina Iveljić, prof.

KRATKI ŽIVOTOPISI VODITELJA:

Andrea Blaževac rođena je u Slavonskom Brodu 1991. godine. Nakon završene Opće gimnazije Matija Mesić u Slavonskome Brodu, upisuje Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, dislocirani studij u Slavonskome Brodu. Studij završava 2015. godine i tako postaje magistra primarnog obrazovanja. Tijekom studija sudjeluje na brojnim projektima i konferencijama („Gradimo zajednice-prijatelji djece“, „Izazovi u odgoju i obrazovanju“, „Kreativnost i stvaralaštvo u odgoju i obrazovanju“ i drugi). Članica je vokalne skupine Marsonettes iz Slavonskoga Broda, studijskog zbora, crkvenog zbora itd. Od 2016. godine radi kao učiteljica razredne nastave u produženom boravku u Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ u Slavonskome Brodu. Tijekom pedagoškoga rada održava uzorna predavanja iz predmeta Glazbena kultura studentima Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Slavonskome Brodu.

Valentina Iveljić rođena 1996. godine u Vinkovcima. Svoj glazbeni put započela je u KC "Gatalinka" i KUD-u "Šumari" Vinkovci na što se nadovezalo i glazbeno obrazovanje. Osnovnu i srednju glazbenu školu završila je u Vinkovcima, kao paralelni program uz Gimnaziju Matije Antuna Reljkovića - jezični smjer. U 2015. godine upisuje Umjetničku akademiju u Osijeku, smjer Glazbena pedagogija, a 2017. upisuje i Odsjek kompozicije s teorijom muzike. Diplomirala je u srpnju 2020. godine i stekla naziv magistra glazbene pedagogije, a par mjeseci kasnije završava preddiplomski studij Kompozicija s teorijom muzike i postaje sveučilišna prvostupnica kompozicije s teorijom muzike. Zaposlena je u Glazbenoj školi Slavonski Brod, aktivna je članica Hrvatskog pjevačkog društva "Davor" Slavonski Brod, a kao velika ljubiteljica folklora, članica je i voditeljica pjevanja u Kulturno-umjetničkom društvu "Šumari" Vinkovci. U suradnji s kolegicom, a ujedno i bivšom profesoricom, 2021. godine sudjelovala je kao izlagač na Međunarodnom interdisciplinarnom umjetničko-znanstvenom skupu "Pajo Kolarić i njegovo doba" povodom obilježavanja 200. obljetnice rođenja Paje Kolarića, s temom "Slavko Janković (1897.-1971.), čuvar i promicatelj slavonske glazbene baštine".

 OPIS

“Djeca moraju živjeti u svijetu ljepote, igara, bajki, glazbe, crtanja, mašte I kreativnosti.”

Vasily Sukhomlinsky

Glazbena igraonica „Medley Kids” namijenjena je djeci predškolske i rane školske dobi 4-7 godina, i mlađim školarcima dobi 8-11 godina.

Cilj igraonice u mlađoj skupini je kroz rani, prvi susret sa stvaralačkim umjetnostima, približiti djeci glazbu. Upoznati ih sa različitim grupama instrumenata i njihovim karakteristikama, a istovremeno njegovati  pokret (ples) i likovnu umjetnost. Umjetničko stvaralaštvo u ranoj dobi (pjevanje, ples, crtanje, upoznavanje, izrađivanje i sviranje instrumenata, slušanje glazbe) potiče razvoj djeteta, njegovu kreativnost, memoriju, inteligenciju, motoriku, ali i razvija maštu, emocije i empatiju i to na njima blizak način, kroz igru. Na igraonicama se vrlo lako i brzo  može uočiti dječji senzibilitet i talent za pojedina umjetnička područja, koja se onda u školskoj dobi mogu dalje razvijati.

Polaznici starije skupine će kroz glazbene aktivnosti usvajati osnovne elemente  glazbenog jezika i glazbene pismenosti. Pjevanjem, sviranjem, glazbenim igrama, glazbenim stvaralaštvom i pokretom uz glazbu razvijaju se glazbene sposobnosti,  interesi,  potiče se estetski razvoj i kreativnost. Polaznici će imati priliku upoznati glazbu različitih podrijetla te različitih stilova i vrsta. Aktivnosti su primjerene dobi, sposobnostima i interesima polaznika, a omogućuju cjelovitiji doživljaj glazbe te razvoj glazbenih sposobnosti i kreativnosti.

Igraonica se održava u prostorijama potpuno opremljenim svim potrebnim rekvizitima i instrumentima.

Igraonica će se održavati jednom tjedno po 60 minuta kroz jedan semestar (16 tjedana) u grupama od minimalno 6 polaznika.

TOP