DJEČJI ZBOR MEDLEY TEATRA

MEDLEY

PRIJAVNICA

MEDLEY

INFORMACIJE

Uzrast:

7-14 godina

MJESEČNA ČLANARINA: 30,00 eura

 

Voditelji:
Kristina Udovičić, prof.

KRATKI ŽIVOTOPISI VODITELJA:

Kristina Udovičić rođena je u Slavonskom Brodu 1979. godine. Nakon srednje glazbene škole, uz koju paralelno upisuje i solo pjevanje u Osijeku u klasi prof. Vesne Jaić, upisuje glazbenu akademiju. Kako je pjevanje nešto što ju najviše ispunjava, „Rad s dječjim pjevačkim zborom“ bila je tema koju je odabrala za diplomski rad. Kao nastavnik glazbene kulture radila je u nekoliko osnovnih škola. Bila je nastavnica klavira i zborovođa u glazbenoj školi u Novoj Gradišci, te su sudjelovali i osvajali visoke nagrade na državnim natjecanjima zborova u Varaždinu. Trenutno radi kao nastavnik glazbene umjetnosti u Klasičnoj gimnaziji fra Marijana Lanosovića u Slavonskom Brodu, te vodi školski pjevački zbor. Kako gaji ljubav i prema sakralnoj glazbi, duži niz godina je orguljašica i voditeljica velikog župnog te dječjeg zbora u župi sv. Leopolda Mandića na Mikrorajonu.

 

 OPIS

“A happy child is a child who sings."

Unknown

Najjednostavniji instrument koji ima svaka osoba i može ga "zasvirati" od svojih najmlađih dana je ljudski glas, a pjevanje je aktivnost koja se često vrlo rado izvodi. Zborske aktivnosti djeci omogućuju razvoj glazbenih vještina i sposobnosti, a zajedničko muziciranje uči toleranciji, strpljenju, međusobnom uvažavanju i razumijevanju, što je neophodno za zajedničko stvaranje. U zboru se pjevanjem razvijaju glasovne (pjevačke) sposobnosti djeteta s ciljem postizanja kvalitete vokalnog i umjetničkog izražavanja

U aktivnost zborskog pjevanja uključuju se djeca koja vole glazbu i žele se njome baviti. Glazbene sposobnosti koje se razvijaju pjevanjem u zboru su osjećaj za ritam, glazbeni sluh, glazbena memorija i estetsko shvaćanje.

Odabirom odgovarajućeg repertoara treba nastojati udovoljiti interesima djeteta kako bi ih se što više motiviralo na aktivno sudjelovanje u radu zbora, a svoj način i metode rada usmjeriti prema razvoju glazbenih sposobnosti i vještina učenika. Repertoar je vrlo šarolik, od umjetničke glazbe za djecu, glazbe svijeta, popularne glazbe (strane, domaće i dječje), sakralne glazbe te hrvatske tradicijske glazbe. Produkcijom i raznim javnim nastupima prezentirati ćemo naučene skladbe.

TOP