MOVEMENT & DANCE

MEDLEY

PRIJAVNICA

MEDLEY

INFORMACIJE

Minimalni broj polaznika: 5

Uzrast: Juniori od 5 - 15 godina

Seniori od 15 godina

Mjesečni edukacijski ciklus uključuje:
8 x 60 minuta

Cijena: 250,00 kuna mjesečno

Voditelj:
Mario Vrbanec

KRATAK ŽIVOTOPIS VODITELJA:

Rođen 14. kolovoza, 1985. u Zagrebu. Počinje se baviti plesom (breakdance-om/breaking/ bboying) s navršenih petnaest godina u PK ”MEGABLAST”, s kojim osvaja razna natjecanja, u grupi i pojedinačno (1. KUP RH 2005., solo – 1.mjesto; 2. KUP RH 2005., solo – 2.mjesto; Državno prvenstvo RH 2004., solo – 1.mjesto; itd.).

Krajem 2005. odlazi iz PK ”MEGABLAST” kao jedan od osnivača plesne grupe zvane ”WHATEVAAA KREW”, koja tada broji 12 članova te, željan daljnje edukacije, obilazi razne plesne seminare diljem Hrvatske i inozemstvu (Alien Ness, Focus, Ruen & Lil’ Bob, Super Sale, Leelou, Brahim, Omar, Marcio, Spee-D, Cico, Mounir, Flying Bach workshop i dr.).

Sa skupinom plesača iz ”WHATEVAAA KREW” osvaja razna natjecanja (KUP RH 2007., – 3.mjesto, Državno prvenstvo RH 2007. – 1.mjesto, ”INTERNATIONAL BATTLE TIME vol.2” – 2.mjesto, ”STREET EXPLOSION” – 1.mjesto, BITka (Slovenija) – 1. i 3. mjesto, i dr.).

Početkom 2008. godine upisuje gimnastiku u zagrebačkom klubu ”Sokol”.

Od početka 2009. do sredine 2011. sudjeluje kao član "Hrvatskog Kaskaderskog Društva" te snima dva inozemna filma u ulozi dublera / kaskadera ( ”Max Schmeling” i ”BloodRayne 3 : The Third Reich”). Počinje s radom u plesnom centru ”Tala”, ”Atomic Dance Factory”, klubu za djecu i mladež ”Pinokio” te ”Keiko Studio”, (pleše u dječjoj predstavi ”Mliječni put”, mjuziklu ”Za dobra stara vremena”, ”Tečaj komunikacije” i projektu ”Kserofilne biljke”, u produkciji PC Tala).

Početkom 2011. godine postaje članom plesnog ansambla "TALA" gdje se pobolje upoznava s suvremenim plesnim tehinkama te razrađuje svoj plesni vokabular kroz razno razne radionice ( Larisa Navojec, Tamara Curić, Robert Hilton, Till Frühwald, Aleksandra Janeva, Martin Sonderkamp i dr.)

Surađivao je s mnogim estradnim imenima: plesao na raznim eventima, festivalima te u reklamama kao i na raznim sportskim događajima ( Tjedan suvremenog plesa 2005., lice VIP reklame (2009./10./12./14.), T-Com, Tele 2, glavno lice internacionalne "Staropramen" reklame (2015.), finalist reality show-a Coca Cola Music Stars, nastupao uz Dinu Dvornika, Franku Batelić, Ivanu Banfić, Ivanu Brkić, Ivana Zak, Toni Cetinski, grupa Colonia, Severina, Giuliano, Goran Karan, Danijela Martinović, Antonija Šola, akrobat u HNK Zagreb – opera “Mirjana” i “Aida”, K-Team, plesni studio Escape, Keune, TopStars, Muscat 2010. 2nd Asian Beach Games; KK Cedevita 2012.-, NK Dinamo; asistent koreografa Svjetskog prvenstva “FUTSAL ARENA ZAGREB 2012″…

U sklopu Platforma hr festivala 2014. radi sa svjetski poznatim koreografom Kenrick Sandyem (London) na predstavi Streetforma - "Step Into Our World" kao koreograf i plesač, plesač na otvorenju Univerzijade, 2016., plesač u mjuziklu "Naša Bila Štorija"; itd.

Osnovao grupe “BRUTALA”, “A[CRO]BATIKA”, "MALCI".

Režirao i koreografirao dvije cjelovečernje predstave s grupom Brutala u produkciji "PC Tala", "Writing Poems" i "Thinker's Clock", koje su dobile mnogobrojne pohvale, te s njima gostuje po Hrvatskoj. Predstava "Thinker's Clock" je prošla natječaj za gostovanje u Kini.

Sredinom 2016. postiže uspjeh na hrvatskom talent showu "Supertalent" (Nova Tv), s dvije grupe u finalu kao koreograf i voditelj - "Brutala" i "Malci".

Koreografirao, plesao i glumio u hrvatskom filmu "Narodni heroj Ljiljan Vidić" (I.G.Vitez), kao dio Tanzenbaum ekipe.

Koreografirao plesno-scenski pokret za predstavu "Zaljubljen u tri naranče" (Prokofiev), u zagrebačkom HNK pod režijskom palicom Krešimira Dolenčića uz Larisu Navojec.

Diplomirao na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, bacc. radiološke tehnologije.

Krajem 2017. godine otvara vlastiti studio:

STUDIOROOM STUDIO u suradnji s "Medley Teatrom", "Sixth Sense Pilates" studiom, taekwondo klubom "Ban Keglavić" te gimnastičkim klubom "Trešnjevka".

Trailer:

https://youtu.be/ji-I97JzRKI

Brutala:

https://www.youtube.com/watch? v=yVuNKc_XAvk

Malci:

https://www.youtube.com/watch? v=rjqm52KOFzo

OPIS

„Postoje prečice do radosti, ples je jedna od njih.“

Vicki Baum, austrijska spisateljica

BREAKDANCE / BREAKING

Breaking, također nazvan Breakdance ili B-boying, je atletski stil uličnog plesa. Izvorno je nastao u SAD-u među latino i afroameričkom mladeži sredinom 1970-ih u Bronxu i Harlemu kao jedan od elemenata HIP-HOP kulture. U sami ples su ubačeni koraci i trikovi borilačkih vještina ili gimnastičarskih i atletskih vježbi i disciplina, a temeljeni su na osobnoj interpretaciji, tj. najčešće improvizaciji pokreta tzv. freestyle. Dok je raznolik u količini varijacija dostupnih u plesu, Breaking se u osnovici sastoji od toprocka, downrocka, powermovesa i freezeva. Izvodi se prvenstveno na hip-hop, funk i breakbeat glazbu, iako moderni trendovi omogućuju mnogo širu paletu izbora glazbe.

Polaznici ne moraju imati predhodno iskustvo niti poznavati plesni stil. Sat sadrži niz kondicijskih vježbi koje pomažu da se tijelo brzo dovede u formu potrebnu za savladavanje break elemenata. Sve što Vas zanima o ovoj američkoj urbanoj plesnoj tehnici saznat ćete kroz učenje dropova, footworka, floorworka, freezeva, spinova, glideva, flipova i puno drugih interesantnih pokreta.

MOVEMENT & DANCE

Polaznici kroz ove satove usvajaju osnovne plesne i tjelesne vještine, razvijaju kreativnost, koordinaciju i osjećaj za ritam. Pritom oblikuju i jačaju svoje tijelo kroz prizmu funkcionalnih vježbi u svrhu pravilnog držanja, fleksibilnosti, pokretljivosti i prevencije ozljeda. Kroz primjerene koreografije razvijaju svoje kreativne potencijale, upuštaju se u kontakt s drugim polaznicima, a pritom se i dobro zabavljaju.

Cilj programa je približavanje plesne umjetnosti kroz umjetnički doživljaj i izražavanje, stjecanje temeljnog znanja i vještina u plesu, otkrivanje i razvijanje plesne nadarenosti, poticanje stvaralaštva, te poticanje na međusobno uvažavanje i suradnju. Program je također namijenjen osobama koja vole istraživati pokret. Kroz suvremene i plesne metode pronalazimo zajedničke forme kretanja, od akrobatike, urbanog ili suvremenog plesa pa sve do mimiciranja kretnji iz paleolitskog doba koji pridonose razvoju koordinacije, kreativnosti, socijalnosti, motorike i savladavanju plesno-akrobatskih izazova.

Putem ovog programa polaznici će biti uvedeni i u svijet glazbe, čime će razvijati daljnji senzibilitet za umjetnost i kulturu.

Movement & Dance predstavlja suvremeni pomak paradigme u tjelesnost, koja nas udaljava od glavnih krivaca u pokretu i fitnessu kao i u razdvajanju parametara vlastitih mogućnosti u zdravlju, estetici i umjetnosti.

TOP