GITARA

MEDLEY

PRIJAVNICA

MEDLEY

INFORMACIJE

Uzrast:
min. 8 godina

Trajanje edukacijskog ciklusa:
16 tjedana (4 mjeseca)

Edukacijski ciklus gitare - PAKET:

16 x 45 min. nastave gitare

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 3 polaznika)

4 x 60 min. skupno muziciranje (min. 2 polaznika)

CIJENA PAKETA: 2.500,00 kuna

Cijene po predmetima:

16 x 45 min. nastave gitare - obavezni predmet                                                             2.000,00 kuna

10 x 60 min. solfeggio i glazbena teorija (min. 3 polaznika)  - izborni predmet         550,00 kuna

4 x 60 min. skupno muziciranje (min. 2 polaznika) - izborni predmet                       400,00 kuna    

Osim cjelovitog paketa, semestar se može upisati kombinirajući jedan ili više ponuđenih izbornih predmeta uz obavezno pohađanje nastave gitare.         

NAPOMENA: Edukacijski centar Medley teatra tijekom godine organizira javnu produkciju polaznika koja nije obavezna, a sudjelovanje je moguće samo prema procjeni i u dogovoru sa predmetnim nastavnikom.

Voditelji:
Marko Vojvodić i Damir Gönz

KRATKI ŽIVOTOPISI VODITELJA:

Marko Vojvodić rođen je 18.11.1977. U drugom razredu osnovne škole upisuje glazbenu školu za gitaru što je početak formalnog glazbenog obrazovanja koje usavršava do danas. 1997. godine s prijateljima osniva bend Živa legenda, što određuje njegov daljnji profesionalni, ali i životni put. Kao njihov član surađivao je s gotovo svim domaćim glazbenicima te mnogim uglednim stranim glazbenicima poput Michael Boltona, Shakire, Toše Proeskog...

Živa legenda dugi je niz godina bila prateci bend Tonyju Cetinskom. Nakon prestanka suradnje sa Živom legendom 2013. godine, nastavio je suradnju s Tonyjem te je i danas dio njegovog pratećeg benda. Sredinom 2013. osniva novi pop-rock bend Money 2.

Početkom 2016. godine dugogodišnja suradnja s producentom Igorom Ivanovicem rezultirala je proširenjem Decibel studija na dvije režije gdje Marko radi kao producent, aranžer, autor te kao asistent Igoru Ivanoviću.

Godine 2004. pobijedio je na natjecanju Mr. Jack's Fender Guitar Challenge u Zagrebu. Godine 2016. primio je strukovnu nagradu Status u kategoriji zabavne, pop-rock i urbane glazbe.

Damir Gönz, rođen 22.11.1964 aktivno se bavi glazbom od 13-te godine. Sa 10 godina pjeva u školskom zboru iz kojeg prelazi  u školski orkestar O.Š.“Luka“ u Sesvetama. Uz sviranje u orkestru paralelno ide na privatne sate iz gitare kod profesora Vladimira Kramara. Nakon osnovne škole, uz srednju tehničku školu svira u puno rock bandova. Uskoro osniva svoj band  “Compania“  s kojim svira na “NAVIS“-u 1983. godine, na natjecanjubandova u Hrvatskoj, te osvaja prvu nagradu kao gitarista i kompozitor pobjedničke pjesme .

Nakon odsluženja vojnog roka  svirajući i snimajući 1990. godine okuplja grupu “Mandi“  s kojom se priklanja dance pokretu u Hrvatskoj. 1998 godine radi kao producent u studiju tadašnjeg  “Obiteljskog radija“ te na poziv Rajka Dujmića na kraju godine prelazi u “Nove Fosile“ u kojima svira i snima do 2001.

Uz to surađuje s Borivojem Vincetićem,Azzurom  i raznim izvođaćima kao gitarista (Vanna,Tony Cetinski). Tijekom 2001.godine svira na kratko s Tonijem Cetinskim i na kraju godine prelazi na poziv Nikše Bratoša u grupu "Crvena jabuka".Danas je samostalni  glazbenik koji surađuje s mnogima u živo i u studiju te na HRT-u u raznim emisijama.

Izvođači s kojima surađuje danas: Novi Fosili, Leteći Odred, Luka Nižetić, Nives Celzius, Tereza Kesovija, Ivana Banfić, D Knock

OPIS

One day you pick up the guitar and you feel like a great master, and the next day you feel like a fool. It’s because we’re different every day, but the guitar is always the same…beautiful.

Tommy Emmanuel

Edukacijski ciklusi gitare namijenjeni su i početnicima i onima koji žele unaprijediti svoje sviračko umijeće.

Nastava se programski prilagođava svakom polazniku i njegovim glazbenim ukusima, vodeći pri tome računa o svim segmentima sviranja – štimanje gitare, akordi, pozicije, čitanje nota i tabulatura, natezanje žica (string bending), palm mutting-riffing-power chords, skidanje pjesama i „solaža“ po sluhu. U programu su također i tehnike trzanja, hammer ons and pull offs-sweep, legato, sviranje sa lide-om i e bow-om, arpeggio, tapping. Nezaobilazni segment sviranja gitare je i improvizacija, a za nju je neophodno poznavanje raznih ljestvica – pentatonika, blues ljestvica, durska, molska, dorska, lidijska, mixolidijska.

Solfeggio i glazbena teorija

Jedan se dio nastave odvija po principu klasične glazbene naobrazbe gdje se polaznici upoznaju s osnovama notne pismenosti i glazbene teorije ili je usavršavaju, ako imaju određena predznanja. Pomoću raznih vježbi i diktata radi se na sustavnom razvijanju glazbene memorije, „brušenju“ intonacije, osjećaja za ritam, upoznavanju s raznim oznakama koje čine notni zapis itd.

Drugi dio nastave sastoji se od analize notnih zapisa skladbi koje polaznici sviraju na nastavi gitare, a za cilj ima osvještavanje i razumijevanje toga što sviraju.

Skupno muziciranje

Svaki polaznik u programu ima i skupno muziciranje, odnosno rad s drugim polaznicima (gitare, pjevanja ili klavira), gdje će zajedno, kroz odabrane skladbe svladavati vještine i zakonitosti sviranja u skupini.

Na kraju svakog edukacijskog ciklusa, polaznik ima mogućnost na javnoj produkciji, izvesti odabranu i pripremljenu skladbu.

TOP